Naar hoofdinhoud Naar footer

Minder regeldruk en betere zorg met de OntregelBlik

Gepubliceerd op: 21-03-2022

Betere zorg en meer werkplezier, daar moeten registraties bij helpen. Toch is de praktijk vaak totaal anders. En dat zorgt voor regeldruk. Het is belangrijk om de echte oorzaak aan te pakken. Dan kun je regeldruk verminderen en beter nog: voorkomen. De OntregelBlik helpt daarbij. Zo kom je tot betere zorg en meer werkplezier. Deel de OntregelBlik in jouw organisatie en ga samen aan de slag!

De OntregelBlik is samen met en voor het veld ontwikkeld, in de ouderenzorg en gehandicaptensector. Met deze aanpak kun je samen met collega’s de regeldruk in jouw organisatie verminderen, maar ook voorkomen. De bewezen praktische werkvormen, handvatten, tips en ervaringsverhalen helpen je daarbij. Die zijn verdeeld over zeven verschillende onderwerpen. De online aanpak is laagdrempelig, flexibel en overzichtelijk. En de inhoud wordt continu geactualiseerd en doorontwikkeld.

Hoe werk je met de OntregelBlik? 

Je kijkt eerst met elkaar waar je staat met ontregelen. Dat bepaal je door te kijken welk onderwerp past bij de situatie. Misschien moet je nog een start maken met ontregelen. En heb je nog geen helder beeld van waar je voordeel kunt behalen. Of ben je al verder en zoek je naar concrete oplossingen?  

Je kunt bijvoorbeeld denken aan het opruimen of aanpassen van (zelfopgelegde) registraties. Of dat je met een kritische blik kijkt naar wat werkelijk bijdraagt aan goede zorg.  

Deel de OntregelBlik in jouw organisatie 

De OntregelBlik is bedoeld voor ‘ontregelaars', vaak zijn dat beleidsadviseurs en kwaliteitsmedewerkers binnen zorgorganisaties. Je gaat intern aan de slag en stelt het juiste team samen om aan de hand van een passende werkvorm te ontregelen. 

Ga aan de slag met de OntreglBlik

Over de OntregelBlik 

De OntregelBlik is ontwikkeld binnen het programma ‘[Ont]Regel de Langdurige Zorg’. Vilans werkt in opdracht van het ministerie van VWS en sociale partners, samen aan minder regeldruk, meer tijd voor zorg en meer werkplezier.  

Naast de doorontwikkeling van de OntregelBlik gaat Vilans ook verder met activiteiten om regeldruk te voorkomen. Daarin wordt eveneens de samenwerking met landelijke partners wordt opgezocht. 

Deel deze pagina via:

Soort

Methode

Taal

Nederlands