Naar hoofdinhoud Naar footer

Rekenhulp Valpreventie: meten wat investeringen opleveren

Gepubliceerd op: 06-07-2017

In Nederland hebben ieder jaar 140.000 senioren na een valpartij medische zorg nodig. Dit brengt hoge zorgkosten met zich mee. Met de Rekenhulp Valpreventie bereken je zelf wat investeren in valpreventie oplevert. Ben je benieuwd wat valpreventie onder thuiswonende ouderen (ouder dan 65 jaar) jou op kan leveren? Beantwoord drie vragen in de Rekenhulp Valpreventie en krijg inzicht in hoe effectief lokale valpreventie voor jou is.


De rekenhulp is ontwikkeld voor beleidsmakers binnen de gemeente, zorgverzekeraars, grote zorgorganisaties, GGD en gezondheidscentra. Op basis van een aantal scenario's en keuzen worden de kosten en baten van het inzetten van lokale valpreventie naast elkaar gezet. De berekening is heel concreet en gaat echt om jouw situatie.  

Businesscase valpreventie

De Businesscase valpreventie is een rekenmodel dat laat zien wat je bespaart op zorgkosten bij het inzetten van valpreventie. De cijfers zijn te specificeren per gemeente, wijk of stadsdeel. Dat helpt bij onderhandelingen over valpreventie in de eerstelijnszorg en over het bekostigen van valpreventie vanuit de Zorgverzekeringswet (ZVW). VeiligheidNL maakt de business case op basis van een rekenmodel dat is ontwikkeld i.s.m. ErasmusMC.

Ga naar

veiligheid.nl

zonmw.nl

Deel deze pagina via:

Soort

Meetinstrument

Organisatie / Uitgever

veiligheid.nl

zonmw.nl