Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Soort

Kennisbundel

Organisatie / Uitgever

Boom uitgevers Amsterdam

ISBN

9789059319882

Druk/editie

1e

Auteur

Joost van Vliet, Jan Jukema

Prijs

€ 56,50

Perspectieven op ouder worden en de sociaal professional

Gepubliceerd op: 20-04-2023

Ouderen hebben de toekomst. Tot 2050 neemt het aantal ouderen in onze samenleving sterk toe. Deze groep burgers wordt gekenmerkt door zowel vitaliteit als kwetsbaarheid: ouder worden is divers worden. Perspectieven op ouder worden en de sociaal professional biedt de lezer inzicht in actuele thema’s en nieuwe inzichten met betrekking tot ouder worden en vergrijzing in Nederland. Naast kennis over aspecten van het ouder worden, wordt in dit boek nadrukkelijk gezocht naar de betekenis van deze inzichten voor het professioneel handelen.

De bijdragen aan deze bundel zijn geschreven door deskundigen. De redactie heeft hun bijdragen onder drie verschillende thema’s bijeengebracht. Het eerste thema is ‘ouderen in Nederland’, waarbij wordt ingegaan op de vraag welke plaats oudere mensen innemen in de Nederlandse samenleving. Bij het tweede thema, ‘levensloop, kwetsbaarheid en veroudering’, wordt veroudering bekeken in levensloopperspectief, met bijzondere aandacht voor de kwetsbaarheid van ouderen. Het derde thema heeft betrekking op de relatie tussen ouderen en de hulp- en dienstverlener. In de bijdragen van dit laatste thema wordt de aandacht verlegd van de oudere mens naar het werkveld van professionals.

Ga naar

Boom hoger onderwijs

Gezamenlijke besluitvorming bij kwetsbare ouderen, Smits, C. & Groen - van de Ven, pagina 313-322 in boek: Perspectieven op ouder worden en de sociaal professional, Vliet Van J, & Jukema, J, Boom Lemma,  Den Haag, 2014.