Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Soort

Website

Organisatie / Uitgever

veiligheid.nl

linkedin

valpreventie.be

Kennisnetwerk Valpreventie

Gepubliceerd op: 06-07-2017

Het Kennisnetwerk Valpreventie Senioren (KNVS) biedt een nationaal platform waar relevante stakeholders op het terrein van valpreventie bij senioren (55 jaar en ouder) kennis versterken door het delen van praktijk en wetenschappelijke ervaringen over de grenzen van hun eigen professie heen. Het netwerk is opgericht in 2003 op een initiatief van EMGO Instituut/VUmc, ZonMw en VeiligheidNL.

Doelgroep

Iedere professional die zich, in praktijk, wetenschap en beleid, bezig houdt met (een aspect van) valpreventie bij senioren.

Doel

Valpreventie is gediend bij langdurige en intensieve samenwerking tussen verschillende partijen uit de praktijk, wetenschap en beleid. Het KNVS heeft als missie het bevorderen van preventie van vallen door het tot stand brengen van de koppeling tussen praktijk, wetenschap en beleid rondom valpreventie. 

Nieuwsbrief Valpreventie

Via de nieuwsbrief Valpreventie blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen. De nieuwsbrief verschijnt 4 tot 6 keer per jaar.  

LinkedIn

Steeds meer mensen sluiten zich aan bij de LinkedIn-groep van het Kennisnetwerk Valpreventie Senioren. Hier delen groepsleden relevante informatie en ervaringen. En voeren ze discussies over actuele onderwerpen zoals bijvoorbeeld het declareren van screening op valrisicofactoren. 

Expertisecentrum Vlaanderen

België heeft ook een expertisecentrum met veel interessante informatie, die toepasbaar is op de Nederlandse situatie. 

Ga naar

Veiligheid.nl, Valpreventie.be