Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan

Downloads

Soort

Checklist

Taal

Nederlands

Downloads

Incometer: volledig automatische rekenmodule

Gepubliceerd op: 30-10-2012

Om de (in)continentiezorg beter te kunnen sturen en verbeteren is informatie op cliëntniveau nodig over de aard en omvang van de (in)contintentieproblemen. Daarvoor is de BasisZorglijst doorontwikkeld naar een volledig automatische rekenmodule: de Incometer.

De Incometer is een instrument waarmee u van een groep cliënten (per team of afdeling) precies in beeld brengt hoe de incontinentiezorg op een bepaald moment in de praktijk verloopt. Met deze rekenmodule kunt u geregistreerde gegevens van de afzonderlijke cliënten van een afdeling/groep samenvoegen. De registratie gebeurt door middel van een verkorte versie van de BasisZorgLijst: een medewerker verzamelt per cliënt gegevens aan de hand van 7 vragen over de (in)continentiezorg.

In de Instructie Rekenmodule Incometer  leest u hoe u met de rekenmodule aan de slag kunt. Om u een indruk te geven wat de samenvoeging door de rekenmodule kan bieden, is een ingevuld voorbeeld beschikbaar. U ziet onder het tabblad ‘Resultaten’ welke overzichten de invulling in het verzamelformulier voor een groep patiënten oplevert. De samenvoeging geeft een totaalbeeld in het tabblad ‘Grafieken en tabellen’.

Downloads