Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Soort

Training

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Kenniscentrum Sport

Prijs

Gratis

Beweeggids voor ouderen met dementie gelanceerd

Gepubliceerd op: 17-09-2019

Het aantal mensen met dementie in Nederland groeit in de komende decennia naar verwachting sterk. Uit onderzoek is gebleken dat bewegen positieve effecten heeft op dementie. Hoe dat precies werkt en in welke mate is nog grotendeels onbekend en wordt dan ook veel onderzocht.

Kenniscentrum Sport heeft in samenwerking met de onderzoeksgroep ‘Laat je brein niet indutten’ een beweeggids voor ouderen met dementie ontwikkeld. Deze beweeggids kun je gebruiken om ouderen met dementie te stimuleren om meer te bewegen. Professor Erik Scherder en beweegagoog Myron Hamming laten zien hoe je met kleine beweegmomentjes, al heel wat meer beweging in de dag krijgt en ouderen positief kunt stimuleren.

De digitale beweeggids bestaat uit verschillende beweegmodules. Van balans, tot flexibiliteit, bewegen op een stoel tot beweegvriendelijke inrichting. Erik Scherder legt bij elke beweegmodule uit wat de oefeningen bijdragen aan de gezondheid van ouderen met dementie. Myron Hamming laat bij diverse beweegmodules zien hoe je de verschillende oefeningen uitvoert en geeft tips hoe deze toe te passen. 

De Beweeggids voor ouderen met dementie is op maandag 16 september gelanceerd.

Meer lezen

Lees meer over de effecten van bewegen op dementie