Naar hoofdinhoud Naar footer

Xandra van Megen

Onderzoeker zorgtechnologie en eHealth - Innoveren en (proces)verbeteren

In de wereld waarin we nu leven speelt technologie een steeds grotere rol. Zo ook in de zorg. Ik ben vooral gefascineerd door de toegevoegde waarde die technologie kan hebben voor het verbeteren van de zorg, mits de technologie goed wordt toegepast. 

De goede toepassing zit vooral in het centraal stellen van de mens. Dit kan zowel de cliënt, zorgmedewerker, familie, bestuurder, verzekeraar etc. zijn. Het betrekken van deze juiste doelgroep al vroeg in projecten zorgt er uiteindelijk voor dat goed onderbouwde beslissingen en (ontwerp)oplossingen gecreëerd kunnen worden.

De maatschappelijke voldoening die ik haal uit het werken voor Vilans, in combinatie met mijn gedrevenheid om innovatieve oplossingen verantwoord te implementeren en de mogelijkheid om te blijven leren, maakt dat ik hier goed op mijn plek zit.

Wapenfeiten

Tijdens mijn opleidingen Industrieel Ontwerpen en Biomedical Engineering aan de Technische Universiteit in Delft ontwikkelde ik een sterke interesse voor de wereld van de zorg. Tijdens deze studies heb ik het belang van human-centered design volop ingezien. Ook zijn mij hierbij de nodige onderzoeks- en ontwerpmethodes bijgebracht zoals co-creatie, interviews, gebruiksonderzoek en literatuuronderzoek. Deze vaardigheden zet ik nu veel in tijdens mijn werkzaamheden bij Vilans. 

Om in deze wereld werkzaam te zijn is het van belang om in korte tijd kennis op te doen en eigen te maken. Door mijn gedrevenheid, oprechte interesse en nieuwsgierigheid ben ik goed in staat om complexe materie snel te doorgronden en dit vervolgens ook op heldere en duidelijke wijze voor verschillende doelgroepen te vertalen. Daarnaast weet ik de vertaalslag te maken van onderzoeksresultaten naar een concrete middelen waar de gebruiker van kan profiteren.