Naar hoofdinhoud Naar footer

Martijn Simons

Senior adviseur - Leren en veranderen

Goed organiseren is een kunst, vooral wanneer het gaat om zoiets belangrijks als goede zorg. Goede zorg is voor mij zorg waarin mensen centraal staan. Niet alleen de mensen die zorg ontvangen, maar ook de mensen die zorg verlenen. Goed samenspel is daarvoor volgens mij onontbeerlijk. Mensgerichte zorg in een mensgerichte organisatie. Dat is waar ik voor ga staan.

Vanuit de eigen belevingswereld, kijk ik graag naar de (zorg)medewerker in context van de organisatie. Wat zijn de wensen, behoeften, en grenzen die goede zorg mogelijk maken? Hoe draagt de organisatiecontext daar aan bij?

Drijfveer

Als mensgerichte adviseur vind ik het belangrijk om de belevingswereld van medewerkers in de langdurende zorg scherp voor ogen te hebben en als uitgangspunt te nemen voor goede organisatie.

Mijn achtergrond in de filosofie en ervaring als coach helpen mij ook om door te vragen waar anderen ophouden en te schakelen tussen de persoonlijke beleving en het grotere plaatje. Dit geeft een verdiepend breedbeeld van de zorgmedewerker in een veranderende context die goede zorg mogelijk maakt.

Wapenfeiten

  • Gespecialiseerd in mensgericht organiseren.
  • Brengt vanuit verschillende belevingswerelden in de zorg verandering tot stand.
  • Helpt professionals in de langdurende zorg in bewustwording en gedragsverandering in hygiënisch werken.
  • Betrokken bij de ontwikkeling van een digitale reflectietool voor zorgmedewerkers.
  • Stelt de juiste vragen op het juiste moment.
  • Heeft veel ervaring als (team)coach en trainer in organisatievraagstukken.