Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Welbevinden en levensvragen

Expertisenetwerk Levensvragen

Het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen (ELO) was actief van 2008 tot 2020. Het doel was: kennis delen en ondersteuning bieden bij zingeving en levensvragen van ouderen in zorg en welzijn. Inmiddels heeft het netwerk zijn waarde bewezen en is in 2020 opgeheven.

Aandacht voor levensvragen staat inmiddels stevig op de kaart in de ouderenzorg. Er zijn veel initiatieven en samenwerkingsverbanden die zingeving en geestelijke verzorging dichter bij de ouderen brengen. Partners van het Expertisenetwerk waren: ActiZ, Agora, Humanistisch Verbond, Jo Visser fonds, KBO-PCOB, LOC Waardevolle zorg, Reliëf, Sociaal Werk Nederland, VGVZ en Vilans. De onderdelen van het netwerk hebben op verschillende manieren een vervolg gekregen.

E-zine levensvragen

Het e-zine levensvragen heeft een aantal jaar bestaan met nieuws, bijeenkomsten, initiatieven en veel inspiratie. Nieuwsgierig? Bekijk nieuwsbrieven van Expertisenetwerk levensvragen:

Trainingswinkel Reliëf

Bekijk de trainingen over zingeving en levensvragen op de website van Reliëf.

PRIL-netwerk 

Het Platform Regionale Initiatieven Levensvragen (PRIL) is een platform voor het duurzaam ondersteunen van thuiswonende ouderen bij zingeving en levensvragen. Het gaat daarbij om zowel vitale ouderen als (zeer) kwetsbare ouderen. In dit thema vind je een overzicht van PRIL-initiatieven. Lees meer over het PRIL-netwerk op de website van Agora.

Video: Zingeving en participatie

Video (2.30 min) in opdracht van het Expertisenetwerk Levensvragen over het belang van aandacht voor zingeving in de Wmo.

https://www.youtube.com/watch?v=2bCCbEy7hqg

Nieuws en kennisproducten

Nieuws, kennisproducten, tools, video's en lesmateriaal en richtlijnen, waaronder de Kwaliteitsstandaard Levensvragen vind je in dit thema Welbevinden en levensvragen op Zorg voor Beter en bij het thema Zingeving op www.beteroud.nl.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.