Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Welbevinden en levensvragen

Expertisenetwerk Levensvragen

Het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen (ELO) was actief van 2008 tot 2020 en had als doel: kennis delen en ondersteuning bieden bij zingeving en levensvragen van ouderen in zorg en welzijn. Inmiddels heeft het netwerk zijn waarde bewezen en is in 2020 opgeheven. Het e-zine levensvragen blijft voorlopig bestaan en wordt 2x per jaar verstuurd vanuit Kennisplein Zorg voor Beter. Wil jij het e-zine ontvangen? Meld je aan! 

Aandacht voor levensvragen staat inmiddels stevig op de kaart in de ouderenzorg. Er zijn veel initiatieven en samenwerkingsverbanden, die zingeving en geestelijke verzorging dichterbij de ouderen brengen. Partners van het Expertisenetwerk waren: ActiZ, Agora, Humanistisch Verbond, Jo Visser fonds, KBO-PCOB, LOC Waardevolle zorg, Reliëf, Sociaal Werk Nederland, VGVZ en Vilans. Op de volgende wijze krijgen de onderdelen van het netwerk een vervolg:

E-zine levensvragen

Het e-zine levensvragen verschijnt 2x per jaar met nieuws, bijeenkomsten, initiatieven en veel inspiratie. Nieuwsgierig? Bekijk het e-zine van oktober 2020. Meld je op deze pagina rechtsboven aan voor het e-zine! Bekijk eerdere nieuwsbrieven van Expertisenetwerk levensvragen:

Trainingswinkel Reliëf

Bekijk de trainingen over zingeving en levensvragen (voorheen trainingswinkel) bij Reliëf Academie 

PRIL-netwerk 

Het Platform Regionale Initiatieven Levensvragen (PRIL) is een platform voor het duurzaam ondersteunen van thuiswonende ouderen bij zingeving en levensvragen. Het gaat daarbij om zowel vitale ouderen als (zeer) kwetsbare ouderen. In dit thema vind je een overzicht van PRIL-initiatieven. Lees meer over het PRIL-netwerk op de website van Agora.

Nieuws en kennisproducten

Nieuws, kennisproducten, tools, video's en lesmateriaal en richtlijnen, waaronder de Kwaliteitsstandaard Levensvragen in dit thema Welbevinden en levensvragen op Zorg voor Beter en bij het thema Zingeving op www.beteroud.nl.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.