Naar hoofdinhoud Naar footer

5 tips om studenten te werven voor vrijwilligerswerk

Gepubliceerd op: 31-03-2021

Hoe krijg je studenten zo ver om zich als vrijwilliger aan te melden? Volgens stichting senior&student is dat geen probleem, ze hebben studenten in overvloed! Wil jij ook studenten matchen aan senioren? Bekijk deze 5 tips voor het werven van studenten.

  1. Inspireer. Laat met echte verhalen en foto’s zien hoe mooi het contact is tussen de vrijwilliger en de ontvanger. Ook filmpjes en vlogs laten goed zien hoe het contact is tussen beide partijen. Bewegend beeld doet het altijd goed.
  2. Wees actief. Zorg dat je overal zichtbaar bent, zowel offline als online: met een folder, een website en via sociale media zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Houd hierin één stijl aan voor de lay-out en de kleuren. Dat komt professioneel over. 
  3. Wees volstrekt helder. Maak vooraf duidelijk wat er verwacht wordt. Is een eenmalige klus? Gaat het om meerdere maanden? En voor hoeveel uur per week?
  4. Netwerk. Zet je eigen netwerk in voor je zoektocht naar vrijwilligers. Denk bijvoorbeeld aan een leuk cadeautje wanneer een vrijwilliger een vriend of vriendin aanmeldt, zoals een tegoedbon die ze samen met hun senior kunnen gebruiken. Zo zorg je voor verspreiding van de boodschap en ook meteen voor een leuke activiteit voor de vrijwilliger en de senior. 
  5. Probeer nieuwe dingen. Doe je de werving al jaren op dezelfde manier? Probeer eens iets totaal nieuws en zoek daarin de samenwerking met een verrassende partner. Belangrijk is om goed na te denken over waar jouw doelgroep zich bevindt. 

Deel deze pagina via: