Naar hoofdinhoud Naar footer

Wijk- en dorpsgerichte steunsystemen: naar elkaar omkijken als het nieuwe normaal #Dementie Lenteweek

Datum/tijd

Maandag 08 april 2024 van 10.00 uur tot 11.30 uur

Burgers die elkaar ondersteunen, onder andere met beginnende zorgvragen. Zodat mensen met dementie zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Dat is het doel van het project ‘Wijk- en dorpsgerichte steunsystemen’ van AxionContinu. Dit vraagt om samenwerking tussen welzijnsorganisaties, zorgorganisaties, ondernemers en de gemeente. En tussen professionals en burgers. Vanuit verschillende locaties maken professionals van AxionContinu bijvoorbeeld contact met mensen uit de wijk. Laat je in deze sessie inspireren door hun aanpak. Zo kun je als eerste stap bijvoorbeeld al beginnen met de buren uit te nodigen voor een kopje koffie bij jouw zorgorganisatie.

Wanneer?

Maandag 8 april van 10.00-11.30 uur (online)

Voor wie?

De Dementie Lenteweek is met name bedoeld voor zorgmedewerkers, mantelzorgers, helpenden, gastvrouwen, vrijwilligers(coördinatoren), beleidsadviseurs en andere geïnteresseerden in dementiezorg en -ondersteuning.

De Dementie Lenteweek 2024

Deze webinar wordt door zorgorganisatie AxionContinu aangeboden en is onderdeel van de Dementie Lenteweek 2024. De Dementie Lenteweek wordt georganiseerd door het Kennisnetwerk Dementie. Dit netwerk bestaat uit de volgende zorgorganisaties: AxionContinu, Pleyade, SZMK, Topaz, WZH en ZHGA. Vilans faciliteert het netwerk en deze lenteweek. Bekijk het hele programma van deze week.

Aanmelden

Via het evenementenportaal 

Let op: Inschrijving verloopt via onze evenemententool, met het verzoek een account aan te maken. Dat doe je eenmalig, om het je nadien makkelijker te maken in te schrijven voor alle Vilans-evenementen. De eerste keer dat je inschrijft kan het tot 2 dagen duren voor je account geactiveerd is. Na activeren krijg je het verzoek de aanmelding te voltooien. Ondervind je problemen tijdens het inschrijven? Mail naar registreren@vilans.nl.

Locatie

Online

Deel deze pagina via: