Naar hoofdinhoud Naar footer

Senioren en studenten – hulp en gezelligheid

Gepubliceerd op: 31-03-2021

In het jaar van de vrijwillige inzet zetten we verschillende initiatieven in de spotlight. Deze keer is dat stichting senior&student. Deze stichting maakt een match tussen een oudere en een student. Dat levert een win-win situatie op.

Stichting senior&student is in mei 2014 in het leven geroepen om senioren te ondersteunen in het onafhankelijk en gelukkig ouder worden. Zeker in deze tijd van corona is hulp belangrijker dan ooit. De stichting koppelt senioren aan een veelzijdige, energieke en betrouwbare hulp: een student. Ze kijken naar persoonlijke overeenkomsten en gedeelde interesses en maken dan een match. De senior krijgt persoonlijke hulp en gezelschap. De student draagt bij aan maatschappelijke innovatie en kan het verschil maken in het leven van een ander. Kortom: jong + oud = goud! Lees alles over senior&student op hun website.

Hoe ziet zo’n koppel eruit?

Benieuwd naar de studenten met hun senioren? Op de website stichtingsenior&student.nl vind je leuke matches. Lees bijvoorbeeld over de maandagochtend van Louis (66) en Lois (26) wanneer ze muziek downloaden en plantjes kopen. Of bekijk de koffiedate van Marwa (17) en Esmé (84). En in dit verhaal lees je alles over de klik tussen Esmeralda (21) en haar maatje Bas (87).

Senioren gevraagd

Waar stichting senior&student naar op zoek is zijn… de senioren! Woon jij in een van de 4 steden waar stichting senior&student actief is: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag? En ken jij of ben jij een senior die hier oren naar heeft? Thuiswonend of in een instelling? Schrijf je in op de website van senior&student.

Andere initiatieven die jong en oud verbinden

Ook in andere steden zijn er mooie initiatieven op dit terrein. Zoals stichting JOW!, winnaar van de Jo Visser Award 2020. Deze jaarlijkse prijs krijgen personen of organisaties die zich inzetten om waardevolle verbindingen tot stand te brengen tussen jong en oud. Meer info? Bekijk de website van Jow!

Deel deze pagina via: