Naar hoofdinhoud Naar footer

Samen vissen met bewoners van zorgcentra

Gepubliceerd op: 17-04-2023

Sportvisserij Nederland organiseert het programma ‘Samen VISsen’. Daarmee kunnen bewoners van zorgcentra genieten van een dagje vissen, samen met vrijwilligers van de lokale hengelsportvereniging. Bewoners die normaal niet snel mee kunnen doen met activiteiten, kunnen nu juist makkelijk aansluiten.

Sportvisserij Nederland laat weten dat er tijdens het vissen verhalen bij de ouderen naar bovenkomt, zoals het opscheppen over grote vangsten van vroeger. Vrijwilligers staan open voor alle gesprekken met deelnemers en zullen aandachtig luisteren naar hun verhalen. Het vissen wordt afgewisseld met actief bezig zijn en juist rustige momenten. 

Meegaan met een visuitje?

Dat kan! Voor zorgcentra is meedoen kosteloos. De activiteitenbegeleiders van het zorgcentrum hoeven alleen de deelnemers naar de waterkant te brengen en zorgen voor stoelen, eten en drinken en zorgbegeleiding. 

Tijdens de visuitjes is er een coach en een groep vrijwilligers aanwezig die zullen helpen met de technische begeleiding, zodat iedereen mee kan doen. Vanuit de Sportvisserij Nederland en de hengelsportfederaties wordt het materiaal en een onkostenvergoeding geregeld. 

Wil je meteen een visuitje aanvragen voor bewoners van jouw zorgcentrum? Ga naar de website van Samen VISsen.

Deel deze pagina via: