Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Gezond leven en ouder worden

Gepubliceerd op: 01-05-2023

Sporten, gezond eten en voldoende rust nemen. Allerlei dingen die zorgen voor een gezonde levensstijl. Maar hoe blijf je nou gezond als je ouder wordt? En wat heeft daarop allemaal invloed? Lees er meer over in dit nieuwsbericht.

Mondgezondheid en gezond leven

Mondzorg heeft invloed op de hele gezondheid. Ook bij de mondzorg voor ouderen. Zo kunnen aandoeningen in de mond problemen veroorzaken in de rest van het lichaam. Bij ontstoken tandvlees komen er bijvoorbeeld veel meer bacteriën en tandplak in de bloedbaan. Het risico op een beroerte en hart- en vaatziekten kan hierdoor toenemen. Ook diabetes wordt in verband gebracht met ontstoken tandvlees. Op Zorg voor Beter vind je meer informatie over mondzorg. Bekijk ook eens de mondzorg afbeelding op deze pagina.

Eenzaamheid bij ouderen

Niet alleen dingen als eten & drinken of beweging hebben invloed op iemands gezondheid. Ook eenzaamheid heeft invloed op je gezondheid, ook bij ouderen. Maar wat zijn de symptomen van eenzaamheid? Signalen als vermoeidheid, boosheid, nergens zin in hebben en vermijdingsgedrag zijn er een paar van. Bekijk de hele lijst met signalen op deze pagina. Heb je de signalen bekeken en vermoed je dat een oudere eenzaam is? Bekijk dan eens de materialen om eenzaamheid tegen te gaan op deze pagina.

Test je kennis met de eten & drinken quiz

Wat weet jij over eten en drinken? Wat is bijvoorbeeld een gezond BMI bij ouderen? Wat moet je doen als iemand zich verslikt in eten of drinken? En wat doe je met eten en drinken de laatste levensfase? Test je eigen kennis met onze quiz over eten en drinken. Maak de quiz op deze pagina.