Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Verbeteren doe je zo

Organiseren en plannen

Het voorwerk is gedaan, de richting van het project is helder, de uitgangssituatie is in beeld. Op dit moment is het van belang het project verder te concretiseren.

  • Wat is bekend, wat niet, wat moet er verder worden aangevuld en bedacht?
  • Voor wie werkt met een goed voorbeeld van anderen: welke werkwijze of instrumenten passen bij je organisatie, wat moet passend gemaakt worden? 
  • Zijn de competenties om hiermee te werken in huis, of is daarin eerst investering nodig?

Toolbox Samen vernieuwen in de praktijk

De toolbox 'Samen vernieuwen in de praktijk' is bedoeld voor de mensen die als teamleider, projectleider, trekker, facilitator of teamlid een rol hebben in een samenwerkingsverband waarin aan innovatie op de werkplek gewerkt wordt. De toolbox Samen vernieuwen in de praktijk bestaat uit een boek en drie sets kaarten. Deze materialen bieden handvatten voor degenen die slimme oplossingen willen vinden voor lastige vraagstukken.

Leren

Mensen leren op verschillende manieren. Dit heeft ook effect op je team of je organisatie. Wat zijn de voorkeuren in een team en wanneer sluit je daarbij aan, of juist niet? Welke ontwikkeling maakt de organisatie door?

  • Het Situgram onderscheidt vijf contexten die uitnodigen om de kunst af te kijken, te participeren, kennis te verwerven, te oefenen en te ontdekken. Lees meer over het Situgram in het katern 'Language of learning' van Twynstra Gudde en Universiteit Utrecht.
  • De leerstijlen van Kolb zijn ook een bekende manier om inzicht te krijgen in je leerstijl. De psycholoog Kolb deed onderzoek naar verschillende manieren van leren van mensen en hij onderscheidde vier fasen: Concreet ervaren, waarnemen en overdenken, abstracte begripsvorming en actief experimenteren. Lees meer over de leerstijlen van Kolb op de website Thesis.nl. Download Vragenlijst leerstijlen Kolb (pdf)

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.