Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Verbeteren doe je zo

Video's verbeterprocessen

Hervormingen in de zorg

Jan Rotmans legt verband tussen hervormingen in de langdurige zorg en grote transitieprocessen in andere sectoren. Jan Rotmans is professor Duurzame transities aan Erasmus Universiteit en auteur van boek 'In het oog van de orkaan'.

https://youtu.be/cugVL9idwf0

Risicomanagement

Jan Klein, hoogleraar Veiligheid in de zorg bij het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam, vertelt dat bij het nastreven van hoogwaardige kwaliteit en veiligheid voor patiënten risico's zoveel mogelijk moeten worden beperkt.

https://youtu.be/fa8n-SSflD0

Videocollege: genieten van weerstand

Guido Rijnja, communicatieadviseur bij de Rijksvoorlichtingsdienst, gaf op 20 april 2015 tijdens de In voor zorg-communicatiekring een workshop over communicatie bij veranderingen. Hij ging daarbij specifiek in op (omgaan met) weerstand. Het videocollege duurt een uur.

https://youtu.be/k9H_fVEQP2I

Nieuwe initiatieven

In deze Youtube-video inspireert Simon Sinek, de bedenker van 'de Gouden cirkel', mensen om nieuwe initiatieven te nemen ('First why and then trust').

https://youtu.be/4VdO7LuoBzM

Motivatie

In deze Youtube-video spreekt Tony Robbins in een Ted-talk inspirerend over waaróm we dingen willen bereiken ('Why we do what we do').

https://youtu.be/Cpc-t-Uwv1I

Meer video's

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.