Naar hoofdinhoud Naar footer

Downloads

Werkboek Omgaan met levensvragen

Gepubliceerd op: 01-01-2011

Elk mens stelt zichzelf vragen over het leven. Heb ik goed geleefd? Heb ik alles gedaan wat ik kon? Dit noem je ook wel levensvragen. Als je werkt in de zorg delen cliënten deze levensvragen met jou als verzorgende of als helpende. Soms heel openlijk, vaak verborgen. Op deze vragen is vaak geen antwoord, maar ze verdienen wel jouw aandacht en erkenning. Dit werkboek kan goed gebruikt worden bij teambijeenkomsten of lessen over levensvragen.

Er staan heel veel praktijkverhalen in, die helpen om met elkaar ervaringen uit te wisselen over het werk. Ook staat het boordevol met werkvormen, om het onderwerp te verkennen of juist meer de diepte in te gaan.

Dit werkboek is bedoeld voor verzorgenden en helpenden. Daarnaast is het materiaal ook geschikt voor begeleiders van teams helpenden en verzorgenden en voor ROC-docenten. In de tekst worden helpenden en verzorgenden zelf aangesproken. Daardoor zijn onderdelen van het werkboek tevens geschikt om te kopiëren en tijdens teambijeenkomsten uit te delen.

Downloads

Deel deze pagina via:

Downloads

Soort

Werkboek

Organisatie / Uitgever

Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen

Vilans