Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Downloads

Soort

Richtlijn

Organisatie / Uitgever

Arcares

Prijs

Gratis

Downloads

Voeding en vocht voor verpleeghuisgeïndiceerden

Gepubliceerd op: 01-12-2001

In 2001 stelde Arcares samen met andere organisaties de Multidisciplinaire richtlijn vocht- en voedselvoorziening verpleeghuisgeïndiceerden op. Deze richtlijn geeft aan wat je onder verantwoorde vocht en voeding moet verstaan. Een ‘zorglijn’ geeft dit schematisch weer.

De richtlijn besteedt ook volop aandacht aan situaties waarin een verantwoorde vocht- en voedingstoestand onder druk komt te staan. Bijvoorbeeld als gevolg van ziekte. Ook voor deze situaties is een zorglijn ontwikkeld, die schematisch aangeeft wat te doen. Verder bevat de richtlijn een handige screeningslijst voedingstoestand. Download de richtlijn via onderstaande link. 

Voorbeeld stichting Ludgerus

Stichting Ludgerus heeft de Multidisciplinaire richtlijn Verantwoorde vocht- en voedselvoorziening voor verpleeghuisgeïndiceerden vertaald naar alle cliënten. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een goede basis voedingszorg voor iedere cliënt en de extra aandacht die ontstaat als er sprake is van voedingsproblemen. 

  • Bekijk het voorbeeld onderaan deze pagina bij Downloads, genaamd Invoering richtlijn eten en drinken Ludgerus

Voorbeeld ZVOM Welstaete

ZVOM / Welstaete heeft de processen van de basiszorg rond eten en drinken en voor cliënten met voedingsproblemen schematisch weergegeven. Beide processen zijn gebaseerd op de Multidisciplinaire richtlijn vocht- en voedselvoorziening voor verpleeghuisgeïndiceerden. 

  • Bekijk het voorbeeld onderaan deze pagina bij Downloads, genaamd Proces eten en drinken en voedingsproblemen ZVOM Welstaete. 

Downloads