Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Soort

Apps

Organisatie / Uitgever

Stichting Health Code

Rode Vlaggen-app voor thuiszorgmedewerkers: medicatieproblemen opsporen

Gepubliceerd op: 01-02-2022

Voor thuiszorgmedewerkers is een speciaal signaleringsinstrument ontwikkeld om medicatieproblemen ‘achter de voordeur’ vroegtijdig op te sporen of te voorkomen: het Rodevlaggeninstrument (website) in de vorm van een app. Het instrument is gemaakt voor de thuiszorg, maar kan ook voor zorginstellingen (met enkele aanpassingen) heel bruikbaar zijn.

Bekijk hoe het instrument werkt:

YouTube video thumbnail

Papieren versie en een app

Van het Rodevlaggeninstrument bestaat niet alleen een papieren versie, maar ook een app. De app maakt het gebruik van het Rodevlaggeninstrument nog gemakkelijker. Met één druk op de knop kunnen thuiszorgmedewerkers (of mantelzorgers) aan de zorgmedewerker waarnemingen doorgeven over geneesmiddelengebruik of lichamelijke klachten die kunnen wijzen op een medicatieprobleem (‘rode vlag’). Ook kunnen ze via een beveiligde verbinding foto’s meesturen, bijvoorbeeld van een wondje. De zorgmedewerker bepaalt of de informatie moet worden gedeeld met apotheker of huisarts.

Meer informatie

Voordat de app kan worden gebruikt, moet een thuiszorgorganisatie werkafspraken maken met apotheker(s) en huisarts(en) en de app aan het cliëntensysteem laten koppelen. De Rode Vlaggen App is ontwikkeld door stichting Health Code. Meer informatie vind je op hun website. De app werkt met een licentiesysteem gebaseerd op het aantal cliënten. 

Ga naar

Stichting Health Code

Bekijk het Rodevlaggeninstrument