Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Soort

Richtlijn

Richtlijn SRI Persoonlijke beschermingsmiddelen

Gepubliceerd op: 08-01-2024

Als zorgprofessional draag je soms persoonlijke beschermingsmiddelen. Hiermee voorkom je dat er micro-organismen overgedragen worden op bewoners of cliënten. Of van bewoners en cliënten op jou.

Voorbeelden van persoonlijke beschermingsmiddelen zijn handschoenen, een mondneusmasker, een beschermende bril of een schort. Deze richtlijn beschrijft de eisen en wettelijke normen van persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook lees je wanneer het dragen ven persoonlijke beschermingsmiddelen helpt bij het voorkomen van overdracht van micro-organismen.

Handig om te weten

Deze richtlijn is een algemene richtlijn en niet speciaal geschreven voor de langdurige zorg. De richtlijn moet nog uitgewerkt worden in een eigen protocolvorm en goed geïmplementeerd worden. Het is handig om hier rekening mee te houden en bij formulering naar de sector een deskundige infectiepreventie te betrekken.

Waar vind ik de richtlijn?

De richtlijn en de bijbehorende producten, zoals het implementatieplan, vind je op de website van Samenwerkingsverband Richtlijnen Infectiepreventie. Klik op de knop hieronder om naar de richtlijn te gaan.

Ga naar

Samenwerkingsverband Richtlijnen Infectiepreventie

Bekijk de richtlijn SRI Persoonlijke beschermingsmiddelen