Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Soort

Website

Inspiratiegids: Luisteren naar mantelzorgers

Gepubliceerd op: 01-08-2018

Als mantelzorger verzamel je een schat aan informatie over zorgen voor je naaste met dementie. Het Radboudumc Alzheimer Centrum deed onderzoek naar de kennis en ervaringen van (oud)mantelzorgers. Tips en ervaringen die mantelzorgers deelden, zijn nu verzameld in een mooie inspiratiegids.

Mensen die zorg(d)en voor hun naaste met dementie zijn een bron van waardevolle informatie. Dat is een van de uitgangspunten van het GOUDmantel-project van het Radboudumc. Voor deze studie vroegen onderzoekers (oud)mantelzorgers naar hun ervaringen. Welke problemen waren ze tegengekomen? En hoe hebben ze deze problemen opgelost? 

De onderzoekers ontdekten dat (oud)mantelzorgers hun kennis graag wilden delen. Ze kregen enorm veel tips over de meest uiteenlopende onderwerpen. Bijvoorbeeld hoe je je naaste meer laat eten, helpt omgaan met geld of de afstandsbediening weer kan laten bedienen. Er werd ook advies gegeven over hoe je als mantelzorger omgaat met veranderd gedrag, al je zorgtaken en afscheid nemen.