Naar hoofdinhoud Naar footer

LCI-richtlijnen infectieziekten

Gepubliceerd op: 01-01-2020

De Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding is de partij die adviseert bij uitbraak van infectieziekten en die richtlijnen ontwikkelt voor de bestrijding daarvan. Zij richten zich dus specifiek opinfectieziekten.

Bij een uitbraak van infectieziekten is de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding verantwoordelijk voor de inhoudelijke advisering van overheid en professionals over hoe deze uitbraak het beste kan worden bestreden en voor de implementatie van het landelijke beleid. De ontwikkeling en het onderhoud van richtlijnen en draaiboeken voor de bestrijding van infectieziekten zijn onderdeel hiervan. Lees meer over de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding op de website van het RIVM.

De LCI-richtlijnen zijn ook beschikbaar als app. Download ze hier:

De iOS-versie is geoptimaliseerd voor de iPhone maar ook geschikt voor de iPad. De app is te downloaden als je een smartphone hebt met iOS vanaf versie 10.0 of Android vanaf 4.2. Als je een oudere versie of een Windows-toestel hebt, kun je de website www.rivm.nl/richtlijnen gebruiken.

Ga naar

Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding

Deel deze pagina via:

Soort

Richtlijn

Organisatie / Uitgever

Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding