Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Downloads

Soort

Training

Programma's / projecten

Wet zorg en dwang (Wzd)

Downloads

Inspiratiedagen Wet zorg en dwang

Gepubliceerd op: 13-09-2023

Programma inspiratiedag Wzd

Vooraf én tijdens de inspiratiedag Wzd werk je samen met medewerkers van Vilans  aan de organisatie van het evenement. Samen stellen we het perfecte programma samen en bereiden we alles tot in de puntjes voor. 

De onderdelen van de inspiratiedag bestaan uit een aantal inhoudelijke sessies, afgewisseld met creatieve sessies. Je maakt zelf een keuze uit welke onderdelen jullie willen aanbieden. Voorwaarde is wel dat er minimaal 3 van de 5 onderdelen worden opgenomen in het programma. 

Schrijf je in voor een inspiratiedag Wzd

We organiseren in 2024 maximaal 30 inspiratiedagen. Bekijk welke data beschikbaar zijn en meld je organisatie direct aan (klik)! De inspiratiedag Wzd vindt plaats op een geschikte locatie van uw organisatie.

Werkvormen in het programma:

 Inhoudelijke sessies

  • Sessie: Gezond verstand

Werk met elkaar aan een uitvoering van de Wzd die bijdraagt aan een zorgvuldige besluitvorming rondom het toepassen van (on)vrijwillige zorg met aandacht voor de persoon achter het verhaal. We kijken hierbij samen naar de dagelijkse dilemma’s die dat met zich mee kan brengen. 

  • Sessie: In gesprek met familie en naasten

In deze interactieve sessie leer je hoe je het (andere) gesprek met familie en naasten aangaat. Zorgprofessionals krijgen handvatten om aan de slag te gaan met het SOFA-model. Vrijwilligers, naasten en familie mogen ook aansluiten bij deze sessie.

  • Slotsessie

Speelse slotsessie waarin we de inspiratiedag Wzd positief afsluiten met iedereen die daarbij aanwezig wil zijn. Inclusief een hapje en drankje.

Creatieve sessies

  •  Escaperoom (doorlopende sessie)

Ga met een groep van 8 collega’s de uitdaging aan en probeer te ontsnappen uit de Wzd-escaperoom. De escaperoom is de hele dag aanwezig en kan zo’n 4 tot 6 keer met een groepje collega’s worden doorlopen.

  • Wzd-pubquiz

Interactieve pubquiz over de Wet zorg en dwang, waarin alle aanwezige deelnemers de kans krijgen om te strijden voor de eeuwige roem.

Downloads