Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan

Downloads

Soort

Meetinstrument

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Zorg voor Beter

Downloads

Hulpmiddel 'Werkomgeving hygiëne in beeld'

Gepubliceerd op: 01-01-2019

Als je als team al langer op een bepaalde manier werkt, vallen minder hygiënische aspecten in de werkomgeving je soms niet meer op. Om samen eens stil te staan bij de hygiëne op de afdeling hebben we dit hulpmiddel ontwikkeld. Het idee is dat zorgmedewerkers van twee verschillende afdelingen bij elkaar gaan kijken hoe de hygiëne te verbeteren valt. Omdat je vaak je eigen rommel niet meer ziet, is dit een goede manier om met een frisse blik naar de werkomgeving te kijken. Dit hulpmiddel isgeschikt voor de intramurale zorg.

Met dit hulpmiddel breng je in kaart waar volgens jou knelpunten zitten en wat er al goed gaat met betrekking tot het bevorderen van een hygiënische werkomgeving. Er zijn twee varianten: een papieren versie en eentje waarbij je gebruik kunt maken van WhatsApp. Print 'm en ga aan de slag.

Het hulpmiddel ‘Werkomgeving hygiëne in beeld’ (zie Downloads) is ontwikkeld in én samen met mensen uit de praktijk van de intramurale zorg voor het programma 'Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen'. Heb je vragen of opmerkingen neem dan contact op met Karlijn Nanninga (k.nanninga@vilans.nl).

Downloads