Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Soort

Video

Organisatie / Uitgever

De Wever

Erkende interventie: videotraining

Gepubliceerd op: 26-02-2015

Video Interventie Ouderenzorg (VIO) is in september 2016 erkend als theoretisch goed onderbouwde interventie. VIO leert professionele zorgverleners en mantelzorgers van kwetsbare ouderen via videofeedback om te gaan met moeilijk te begrijpen gedrag. Oorzaken van het gedrag kunnen bijdementie liggen, maar er kan ook sprake zijn van andere problematiek.

De interventie is ontwikkeld door De Wever|Expertisecentrum VIO: www.vio-dewever.nl. Op deze site staat informatie over eenmalige workshops, een basiscursus en een opleiding tot VIO-begeleider.

Dementie of een beroerte heeft vaak ingrijpende gevolgen, ook voor mantelzorgers. Er kunnen misverstanden ontstaan, irritaties en opstandig gedrag. Deze videointerventie ondersteunt ook mantelzorgers in de omgang met het veranderende gedrag. Bovenstaande video is onderdeel van de DVD 'Anders leren kijken...anders doen' die via de website van VIO te bestellen is.

Bovenstaande interventie is opgenomen in de Databank erkende interventies. Lees de uitgebreide omschrijving van de interventie ouderenzorg op databankinterventies.nl. Deze interventie is ook opgenomen in de kwaliteitsbibliotheek van Zorginstituut Nederland.

Ga naar

De Wever

Download het videomateriaal via Dewever.nl.