Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Soort

E-learning

E-learning: Informele zorg rond mensen met dementie

Gepubliceerd op: 01-01-2021

Ruim de helft van de mantelzorgers van mensen met dementie is zwaar belast. Drie procent van deze mensen is zelfs overbelast. Als de mantelzorger de ondersteuning van iemand met dementie niet meer aankan, is dat een belangrijke reden voor opname in een verpleeg- of verzorgingshuis. De e-learning Informele zorg helpt bij het verkrijgen van kennis en vaardighedenommantelzorgers, andere naasten en vrijwilligers goed te begrijpen, goed met hen samen te werken en hen op je juiste manier te kunnen ondersteunen.

De e-learning Informele zorg bestaat 5 taakgebieden die laten zien waar de professional taken heeft:

  1. Vinden
  2. Herkennen
  3. Versterken
  4. Verlichten
  5. Verbinden

Bij elk taakgebied horen competenties. Deze competenties zijn ingedeeld in mbo- en hbo- niveau. Ze liggen in elkaars verlengde. De opdrachten in deze e-learning module zijn verbonden met de taakgebieden en aan de competenties. De e-learning begint met een warming – up om een beeld te krijgen waar je staat met de kennis over informele zorg rond mensen met dementie. De opdrachten bestaan uit individuele- en groepsopdrachten. 

In de menubalk staan hulpmiddelen om de opdrachten goed uit te voeren. Er is een begrippenlijst, een lijst met relevante films, een lijst met kernliteratuur, een toolbox en er is een docentenhandleiding beschikbaar.

Ga naar

Het Kenniscentrum Sociale Innovatie Hogeschool Utrecht