Naar hoofdinhoud Naar footer

Downloads

Cliëntenraad: tools over medicatieveiligheid

Gepubliceerd op: 05-07-2017

Ook cliëntenraden kunnen een rol spelen bij het informeren van cliënten over hun medicijngebruik en het signaleren van problemen. Op deze pagina lichten we 2 handige tools uit.

Handboek medicijnen en gezondheid

Dit handboek bespreekt verantwoord medicijngebruik in de langdurige (thuis)zorg vanuit vijf thema’s: verantwoord medicijngebruik, actueel medicatieoverzicht, en medicijnen in relatie tot mondzorg, eten en drinken en bewegen. Per thema staan suggesties voor vragen, die de cliëntenraad het management van de organisatie kan stellen om inzicht te krijgen in het medicatiebeleid van de organisatie. Ook is er aandacht voor vragen die de cliëntenraad aan cliënten kan stellen om boven tafel te krijgen wat er goed gaat en waar verbeteringen nodig zijn. Download het Handboek Medicijnen en gezondheid van LOC onderaan deze pagina bij Downloads. 

Bewaarkaart medicijnen en gezondheid

Deze kaart hoort bij het Handboek Medicijnen en gezondheid. De kaart bevat concrete tips en aandachtspunten waar de cliëntenraad direct mee aan de slag kan en is te vinden via onderstaande link. 

Downloads

Deel deze pagina via:

Downloads

Soort

Toolkit

Organisatie / Uitgever

LOC Waardevolle zorg

Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik