Naar hoofdinhoud Naar footer

Downloads

Checklist Veilige principes: medicatieproces met ketenpartners bespreken

Gepubliceerd op: 25-10-2019

In het medicatieproces zijn veel verschillende personen betrokken en zijn er veel stappen in het proces. Dit vergroot de kans op fouten. Om te werken aan medicatieveiligheid helpt het om (regelmatig) het hele medicatieproces onder de loep te nemen en met elkaar te bespreken - binnen de organisatie én met de ketenpartners als arts en apotheker. Gebruik hiervoor de Checklist Stappen Veilige principes.

Met deze Checklist Stappen Veilige Principes (ontwikkeld door Platform medicatieveiligheid) kan de zorgorganisatie zichzelf onder de loep nemen én het medicatieproces met de ketenpartners bespreken (cliënt, arts, apotheek): Hoe loopt het binnen de organisatie en in de medicatieketen? Hebben wij voldoende zicht op de risico’s? Worden de risico’s voorkomen of ingeperkt?

  • Download de Checklist (Worddocument) onderaan deze pagina bij Downloads. 

Let op: sla het document op je eigen computer op en vul het daarna in.

Gesprek met samenwerkingspartners

De Checklist is een goed uitgangspunt voor het gesprek binnen de organisatie en voor het gesprek met de samenwerkingspartners. Het helpt als iedereen van elkaar weet en begrijpt hoe het medicatieproces werkt bij de ander, en welke knelpunten iedereen ervaart. Samen kun je nadenken over oplossingen en waar nodig werken aan het verbeteren van medicatieveiligheid.

Downloads

Deel deze pagina via:

Downloads

Soort

Checklist

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Platform medicatieveiligheid

Bron

Platform Medicatieveiligheid