Naar hoofdinhoud Naar footer

HACCP - voedselveiligheid

Gepubliceerd op: 01-01-2016

De HACCP is een voedselveiligheidssysteem. Het staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Organisaties die werken met voedsel voorkomen hiermee dat de veiligheid van het eten en drinken in gevaar komt. Dit is voor zorgaanbieders extra belangrijk omdat je te maken hebt met een kwetsbare groep mensen. 

In het kort

Type tool

Richtlijn

Voor wie

Ouderen

Uitgever

Het Voedingscentrum

Als organisatie moet je zelf een voedselveiligheidsplan opstellen, ook wel HACCP-plan genoemd. Je kunt er ook voor kiezen om een goedgekeurde hygiënecode te gebruiken. Dit is een praktische vertaling van het HACCP-plan.

Meer weten over HACCP?

Weet jij welke lijstjes nodig zijn om veilig met voeding om te gaan als je werkt met cliënten? En weet jij wat er veranderd is sinds de hygiënecodes in 2023 zijn samengevoegd tot één hygiënecode voor zorginstellingen, woonvormen en Defensie?