Naar hoofdinhoud Naar footer

Welbevinden en levensvragenGeestelijke verzorging thuis

Sinds 2019 maakt een subsidieregeling de inzet van geestelijk verzorgers in de thuissituatie mogelijk. Dit geldt voor alle mensen ouder dan 50 jaar, én voor patiënten in de palliatieve fase en hun naasten. Inmiddels zijn steeds meer geestelijk verzorgers actief in de thuissituatie.

De geestelijke verzorging richt zich op alle mensen die in een moeilijke situatie zijn terechtgekomen. De geestelijk verzorger zal spreken over: wat vind je belangrijk in het leven? Wat is het goede om te doen? Hoe kan ik met mijn ziekte omgaan? Heeft mijn leven nog zin?

Van christen tot hindoe

Bij geestelijke verzorging spelen religie en levensbeschouwing vaak mee. De geestelijk verzorger werkt voor iedereen die daar behoefte aan heeft. In totaal zijn er acht achtergronden van waaruit deze subsidieregeling geestelijke verzorging biedt: algemeen (SING), boeddhistisch, hindoe, humanistisch, islamitisch, joods, katholiek en protestants.

Initiatieven en andere hulpmiddelen

Lees meer over verschillende initiatieven en hulpmiddelen voor geestelijke verzorging op de pagina Initiatieven en andere hulpmiddelen voor geestelijke verzorging.

Voor professionals

Vind alle feiten en veelgestelde vragen door professionals op de pagina Informatie voor professionals over geestelijke verzorging thuis.

Bronnen

Praktijkvoorbeelden van geestelijke verzorging thuis

Er zijn geen verhalen.

Tips over geestelijke verzorging thuis

Er zijn geen tips.

Agenda

Er zijn geen agenda-items gevonden