Naar hoofdinhoud Naar footer

Video's over diversiteit in zorg

De wereld van de ouderenzorg verandert. Er komen meer bewoners met een migratieachtergrond. Wat betekent dit voor de zorg?

YouTube video thumbnail

Amstelring

Bij Amstelring, een organisatie voor zorg aan huis, verpleeghuizen en verzorgingshuizen in Amsterdam en omgeving, is diversiteit een belangrijk onderdeel van de zorg. In deze 3 video’s laten ze dat zien.

YouTube video thumbnail
YouTube video thumbnail
YouTube video thumbnail

Indozorg: cultuurspecifieke zorg

Er zijn inmiddels vier zorgorganisaties in Nederland die cultuurspecifieke zorg bieden voor Indische en Molukse ouderen: Nusantara Zorg in Almere, Bussum en Ugchelen; Raffy in Breda, Rumah Kita in Wageningen en ’t Wereldhuis in Boxtel (Zorggroep Elde). De medewerkers van deze verpleeghuizen voor Indische en Molukse ouderen laten potentiële collega’s zien hoe bijzonder het is om te werken in een cultuurspecifiek huis. Deze film (8 minuten) laat zien wat cultuurspecifieke zorg voor Indische en Molukse ouderen inhoudt.

YouTube video thumbnail

Deze warme, liefdevolle film van medewerkers en bewoners bereikt niet alleen potentiële medewerkers. Ook vrijwilligers en familieleden van Indische en Molukse ouderen reageren met veel enthousiasme op deze film, omdat het goed de cultuurspecifieke zorg in beeld brengt.

Zorggroep Elde

Zorggroep Elde uit Brabant heeft zich gespecialiseerd in ‘cultuurspecifieke en leefstijlgerichte zorg’. Deze video gaat over het Wereldhuis, een woonzorgcentrum voor wereldburgers.

YouTube video thumbnail

Stichting Laurens Rotterdam

Video over Stichting Laurens Rotterdam, waar mensen met allerlei verschillende culturele achtergronden bij elkaar wonen. De film is gemaakt als inspirerend voorbeeld voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs, die in 2016 het welzijn van oudere mensen met een migratieachtergrond centraal zet. 

YouTube video thumbnail

BrabantZorg

Lenie van der Leest is vanuit BrabantZorg zeer betrokken bij de Roze Loper en is daar Roze Ambassadeur. Over haar, de Roze Loper bij BrabantZorg en het hoe en waarom gaat deze video.

YouTube video thumbnail

Bestuurders over diversiteit

In deze video’s spreken een aantal bestuurders zich uit voor meer diversiteit in de ouderenzorg, zoals Lex Roseboom (was bestuurder bij Axioncontinu), Eliane Thewessen (bestuurder bij Axioncontinu), Freddy May (NOOM, netwerk van organisaties van oudere migranten) en Fawzia Nasrullah (Youké, jeugdzorg). Zie de website Voor(t)gaan in verandering.

YouTube video thumbnail
YouTube video thumbnail