Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Promotietips en materialen

Het kennisplein Zorg voor Beter is er voor iedereen die werkzaam is in de (langdurige) ouderenzorg. Het kennisplein geeft uitgebreide informatie over meer dan 20 thema’s in de ouderenzorg, zoals medicatieveiligheid, vrijheidsbeperking, dementie en veranderingen in de langdurige zorg.

Maak Zorg voor Beter bekend bij medewerkers en collega's!

Steeds meer mensen maken gebruik van de informatie van het kennisplein Zorg voor Beter. In 2019 groeide het aantal bezoekers opnieuw met 46% (totaal 2.859.740 bezoeken). Tijdens de coronacrisis trok Zorg voor Beter 400.000 bezoeken per maand. Hoe meer bezoekers, hoe meer kennis! Als je zelf enthousiast bent over het kennisplein, laat dit dan ook weten aan je collega’s!

Dat kan op de volgende manieren:

1. Plaats een nieuwsbericht op het intranet 

Plaats een nieuwsbericht op het intranet van je zorgorganisatie zodat alle medewerkers het kennisplein leren kennen. Je kunt hiervoor deze nieuwsberichten gebruiken:

2. Plaats een banner op het intranet van zorgorganisatie

Banner Zorgvoorbeter.nl, 200 x 200Zorg voor Beter heeft mooie banners ontwikkeld in verschillende formaten die zorgorganisaties op het intranet kunnen plaatsen (met een link naar Zorgvoorbeter.nl).

Plaats deze tekst bij de banner: "Op het kennisplein zorgvoorbeter.nl staat veel informatie die zorgmedewerkers in de praktijk kunnen gebruiken om de zorg voor ouderen en chronisch zieken te verbeteren. Meld je nu aan voor de gratis nieuwsbrief van zorgvoorbeter.nl"

3. Jouw collega's de nieuwsbrief laten ontvangen?

Vind je het belangrijk dat jouw collega's binnen jouw organisatie op de hoogte blijven van kwaliteitsverbetering in de ouderenzorg? Met de wekelijkse gratis nieuwsbrief blijf je vanzelf op de hoogte van nieuwe praktische instrumenten. Je kunt alle medewerkers (of een deel ervan) automatisch de nieuwsbrief van Zorg voor Beter laten ontvangen. Hierdoor hoeft iedereen zich niet apart aan te melden. Dit kan goed in het kader van bijscholing. Neem hiervoor contact op met Anne van Voorthuizen, webredacteur van Zorg voor Beter.

4. Attendeer medewerkers op: 'Stel een praktijkvraag'

In de interactieve 'Stel een vraag'-rubriek op Zorgvoorbeter.nl staan concrete vragen en antwoorden van zorgmedewerkers uit het hele land. Plaats een 'Stel een vraag'-banner op het intranet van jouw organisatie met een link naar 'Stel een vraag'. Zo stimuleer je medewerkers om hun vragen uit de praktijk hier te stellen. Plaats deze tekst bij de banner:

"Een vraag uit de praktijk? Stel je vraag op zorgvoorbeter.nl. Je krijgt een mailtje als iemand anders een antwoord geeft, dus dat is handig! Geen vragen? Help dan je collega’s in het land met jouw kennis en deel je ervaringen en tips."

Poster vrijheidsbeperking5. Grappige posters

Zorg voor Beter heeft leuke en grappige posters die je eenvoudig kunt printen en kunt ophangen in de personeelskamer van je zorginstellingen. Zo attendeer je collega's op het kennisplein! Download en print de posters

6. Stuur de nieuwsbrief door

Stuur de nieuwsbrief van Zorg voor Beter door aan collega’s! De nieuwsbrief is gratis en houd je op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen in de langdurige zorg. Aanmelden kan op iedere pagina van de website (rechter kolom!). Bekijk de nieuwsbrieven

7. Folders van Zorg voor Beter

Wil je folders van Zorg voor Beter verspreiden onder alle medewerkers van jouw organisatie? Vraag gratis folders aan bij info@zorgvoorbeter.nl. Vermeld het adres en hoeveel folders je wilt hebben.
Folder Zorg voor Beter (pdf)

8. Nieuws van Zorg voor Beter op intranet

Zou je al het nieuws van Zorgvoorbeter.nl ook op het intranet van de instelling willen tonen? Dus een blokje 'Nieuws van Zorgvoorbeter.nl', waarin automatisch het laatste nieuws verschijnt? Dan kun je deze RSS-feed daarvoor gebruiken.
RSS feed Zorg voor Beter

RSS-feed nieuwsberichten

Vragen over ouderenzorg?

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.