Naar hoofdinhoud Naar footer

Henk Herman Nap

Coördinator Digitale Zorg - Onderzoek en validatie

Digitale Zorg speelt in toenemende mate een ondersteunende rol in de langdurige zorg en draagt bij aan een wereld waarin mensen langer prettig, zelfstandig en zelfredzaam kunnen blijven thuis wonen. Binnen het thema Digitale Zorg richten wij ons op co-design, waardebepaling, datagedreven werken, implementatie & verantwoord innoveren. 

Samen met de mensen uit de ouderen-, gehandicapten- & thuiszorg zijn wij constant bezig om zorggerelateerde technologieën en diensten te ontwikkelen, verbeteren en valideren. In het bijzonder voor mensen die door ervaring, leeftijd of ziekte problemen ondervinden in het gebruik. Digitale zorg moet bewezen technologie zijn, die gedegen onderzocht is in evaluatie- en effectstudies. Digitale Zorg doen we samen om continuïteit en kwaliteit te behouden in de langdurige zorg. 

Wapenfeiten van Henk Herman Nap

  • Als themacoördinator Digitale Zorg zoek ik binnen én buiten Vilans de verbinding tussen programma's, projecten en activiteiten die een bijdrage leveren aan dit thema. Ik kijk samen met >40 Digitale Zorg collega’s vooruit naar (nabije) toekomsttrends in zorg en welzijn en koppel dat aan onze programmering. 
  • Als programmaleider Digitale Zorg begeleid ik samen met een deskundig team organisaties bij implementatie, ontwerp en onderzoek naar Digitale Zorg. De kennis en inzichten die we daarbij verzamelen, maken we toegankelijk en beschikbaar voor andere geïnteresseerden op onze websites. Door publicaties, bijeenkomsten en door mensen met elkaar in contact te brengen.
  • Vele jaren ervaring in het begeleiden en coördineren van implementatie-, evaluatie- en validatieonderzoek op het gebied van digitale zorg, domotica, games for health en Ambient Assisted Living.  
  • Communiceren van kennis in (Inter)nationale congressen, workshops en (wetenschappelijke) publicaties.
  • Gepromoveerd op Gerontechnology, Postdoc in senior gamers en Project Coördinator van (inter)nationale onderzoekstrajecten.
  • Gastaanstelling bij de Universiteit Twente BMS & bestuurder International Society of Gerontechnology