Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Onderwijs

Resultaten van werkplaats ‘Technologie in je lessen, dat doe je zo!’ 28/09/2021

Technologie verovert steeds meer terrein in de zorg. Dat betekent dat we hier ook aandacht aan willen besteden in het onderwijs. Hoe zorgen we dat studenten voorbereid zijn op de technologie die in de praktijk op hen wacht? Daar zijn we in deze werkplaats mee aan de slag gegaan! We hebben samen geleerd, onderzocht, getest en elkaar geïnspireerd hoe we technologie aan de hand van het V-model een plek kunnen geven in ieders lessenreeks.

Vanuit 12 scholen zijn 25 docentcollega’s van zorg en welzijn uit heel Nederland het afgelopen jaar in deze werkplaats opgetrokken. We hebben verkend hoe je technologie een centrale plek kunt geven binnen je lessen. Hoe maak je de vertaalslag? Welke tools reik je aan? Ook zijn docenten zelf met vragen over deze toepassingen aan de slag gegaan, met als vraag: Hoe doe je dat?

We hebben geëxperimenteerd, geleerd van elkaar en gezorgd dat er handvatten gecreëerd zijn om dit belangrijke thema in je lessen te integreren. Na afloop van deze werkplaats zal er een praktisch kennisproduct gelanceerd worden die andere docenten zullen helpen om dit thema zelf aan de slag te gaan.

Geef je op voor de slotbijeenkomst en laat je inspireren

Ben jij een docent in het mbo en hbo en wil je horen welke resultaten deze werkplaats opgeleverd heeft? We nodigen je uit om samen met een collega deel te nemen, op dinsdag 9 november van 16.16 tot 17.00 uur. Sluit aan en laat je inspireren!  Geef je op voor de buitenring. Je ontvangt een Teamslink om deze bijeenkomst bij te wonen.

Samenwerkende partijen: 

Ontwikkelaars van het V-model (Saxion, Tech@doptie, ROC Twente, Fontys, Deltion College, Summa College), PIT en Vilans.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Ikelien Engberts 5/6/2021

Als je op buitenring klikt dan krijg je een mededeling te zien dat de bijeenkomsten vol zitten. Je kunt een link aanklikken om je gegevens achter te laten voor het geval er plaatsen vrij komen. Als je de link aanklikt krijg je te zien dat het formulier niet gevonden kan worden.


Judith 19/4/2021

Er is een extra formulier toegevoegd om je in te schrijven voor de buitenring (zie bovenstaande tekst en klik op het woord buitenring)

Om als deelnemers aan de werkplaats aan te melden klink je op 'Schrijf je nu in'


Sandra Das 16/4/2021

Ik zou graag wat meer informatie hier over willen ontvangen betreffende de inhoud en wat je gaat ontwikkelen?
Ik hoor graag van u.
Met vriendelijke groet,
Sandra Das


Bertjan van Dijk 14/4/2021

Hallo, wij geven op onze school (Carolus Clusius College Zwolle) het vak Technologie en Toepassing. Vanaf volgend schooljaar gaan we binnen dit vak ons ook richten op technologie binnen de zorg. Wij hebben dus veel belangstelling voor deze bijeenkomsten.


Marjolein A. W. Faber 14/4/2021

Bij onze zorginstelling geef ik ook klinische lessen en ben ook geïnteresseerd in de deelname aan de "buitenring".


IngridSchouten 12/4/2021

Goedendag. Ik las over de werkplaats technologie lessen. Ik ben docent bij een zorg organisatie en verzorg veel bij- en nascholing. Ik heb hier interesse in. Ik wilde me inschrijven voor de "buitenring" Echter kan ik niet goed terug vinden waar ik dat kan doen. Ik hoop dat u mij kunt helpen.