Naar hoofdinhoud Naar footer

Resultaten van werkplaats ‘Technologie in je lessen, dat doe je zo!’

Gepubliceerd op: 28-09-2021

Technologie verovert steeds meer terrein in de zorg. Dat betekent dat we hier ook aandacht aan willen besteden in het onderwijs. Hoe zorgen we dat studenten voorbereid zijn op de technologie die in de praktijk op hen wacht? Daar zijn we in deze werkplaats mee aan de slag gegaan! We hebben samen geleerd, onderzocht, getest en elkaar geïnspireerd hoe we technologie aan de hand van het V-model een plek kunnen geven in ieders lessenreeks.

Vanuit 12 scholen zijn 25 docentcollega’s van zorg en welzijn uit heel Nederland het afgelopen jaar in deze werkplaats opgetrokken. We hebben verkend hoe je technologie een centrale plek kunt geven binnen je lessen. Hoe maak je de vertaalslag? Welke tools reik je aan? Ook zijn docenten zelf met vragen over deze toepassingen aan de slag gegaan, met als vraag: Hoe doe je dat?

We hebben geëxperimenteerd, geleerd van elkaar en gezorgd dat er handvatten gecreëerd zijn om dit belangrijke thema in je lessen te integreren. Na afloop van deze werkplaats zal er een praktisch kennisproduct gelanceerd worden die andere docenten zullen helpen om dit thema zelf aan de slag te gaan.

Geef je op voor de slotbijeenkomst en laat je inspireren

Ben jij een docent in het mbo en hbo en wil je horen welke resultaten deze werkplaats opgeleverd heeft? We nodigen je uit om samen met een collega deel te nemen, op dinsdag 9 november van 16.16 tot 17.00 uur. Sluit aan en laat je inspireren!  Geef je op voor de buitenring. Je ontvangt een Teamslink om deze bijeenkomst bij te wonen.

Samenwerkende partijen: 

Ontwikkelaars van het V-model (Saxion, Tech@doptie, ROC Twente, Fontys, Deltion College, Summa College), PIT en Vilans.

Deel deze pagina via: