Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Welbevinden en levensvragen

Trainingen en scholing

Gratis e-learning: omgaan met levensvragen

Goed omgaan met levensvragen en zingeving is niet altijd gemakkelijk. Om dit te illustreren hebben Reliëf en Vilans drie praktijksituaties uitgewerkt in een korte e-learning. Hoe ga jij het gesprek aan met cliënten en medewerkers? Doe de gratis e-learning 

Praten over levensvragen met het Diamantmodel

Zorgverleners ervaren het soms als een uitdaging om gesprekken over levensvragen te voeren met patiënten in de palliatieve fase. Het Diamantmodel is een gespreksmodel dat zorgverleners, patiënten en naasten daarbij helpt. Dit model is in 2022 uitgebreid voor patiënten met beginnende dementie of een migratieachtergrond. Lees het interview op de website van ZonMw over deze uitbreiding van het Diamantmodel.

  • Je kunt een training volgen om met het Diamant-model te leren werken. De training is gericht op verpleegkundigen, casemanagers dementie en geestelijk verzorgers. Bekijk alle informatie over de training op de website Palliaweb.

Reliëf Academie

De Reliëf Academie organiseert themabijeenkomsten, interactieve workshops en trainingen voor beroepskrachten, vrijwilligers en mantelzorgers over zingeving en levensvragen. Bekijk alle trainingen op relief.nl.

Leer zingeving bespreken met je cliënt

Wat is goede zorg? Hoe stem ik af op mijn zorgvrager? Inspiratie, zingeving en ethiek doen er echt toe in jouw werk als zorgverlener. Hoe bespreek je deze onderwerpen met je cliënt? Om je daarbij te helpen ontwikkelde Reliëf de Zin in Zorg-lesmodules. De Zin in Zorg-lesmodules behandelen drie thema’s: 

  • inspiratie in de zorg (twee lessen) 
  • levensverhalen & zingeving (drie lessen) 
  • ethiek & morele reflectie (twee lessen)

Bestel bij Reliëf de gedrukte versie van de Zin in Zorg-lesmodules voor € 12,50. Of download gratis de pdf op de website van Reliëf.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.