Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Welbevinden en levensvragen

In je Uppie

Persoonlijke ervaringen delen inspireert, bemoedigt en verbindt ouderen. In je Uppie is een toegankelijk groepsgesprek aan de hand van een thema, onder leiding van een gespreksleider. Ouderen waarderen het zeer, omdat het hen 'eens een ander gesprek’ oplevert. In je Uppie is een initiatief van UP!  Nederland.

Locatie

Landelijk

Doelgroep

Ouderen (65+) die thuis wonen of in een woonzorgcentrum, bij voorkeur in aansluiting op een groepsactiviteit (bijvoorbeeld een koffieochtend in de wijk, sport- of beweegactiviteit, of hobbyclub).

Doelstelling

Bij In je Uppie bespreken we onderwerpen die normaal gesproken niet zo snel aan de orde komen: spijt, afscheid, verlies, de betekenis van vriendschap. 

Aanbod

Groepsactiviteiten

Onder leiding van een gespreksleider vindt het groepsgesprek plaats aan de hand van een thema. Dit kan live op locatie (maximaal 15 personen) of per telefoon (5 personen). Deelnemers vertellen wat het thema voor hen betekent en wat het met hen doet. Het delen van deze persoonlijke ervaringen werkt verbindend en bemoedigend. Ouderen voelen zich gezien en gehoord: ‘Je hebt eens een ander gesprek en dat doet me goed.’

Individuele begeleiding

Geen individuele gesprekken.

Type zingeving

De gesprekken zijn gericht op existentiële vragen rond betekenis en zin, op een toegankelijke manier en zonder oordeel of advies. ‘Ik kan hier iets vertellen zonder dat iemand er gelijk iets van vindt en dat is zo fijn.’

Begeleiders

Er zijn verschillende mogelijkheden. Initiatiefnemer Up! biedt eigen gespreksleiders aan of leidt hen op binnen de context van uw organisatie (professionals of vrijwilligers).

Kosten

De kosten voor de gesprekken zijn gering. De kosten voor de gespreksleiders en training variëren en zijn op aanvraag beschikbaar. Streven is een duurzame samenwerking door de methodiek over te dragen aan partnerorganisaties.

Contactgegevens

Projectleiders:
Annewiep Bloem | info@annewiep.frl | 06-11641742
Femke Nannes | femke@upinnederland.nl | 06-44159272
www.upinnederland.nl
 

Terug naar het overzicht van regionale initiatieven

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.