Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Welbevinden en levensvragen

Centra voor Levensvragen

Centra voor Levensvragen bieden in het hele land geestelijke verzorging aan mensen thuis en geven onderwijs en training aan professionals en vrijwilligers. Kijk op de kaart van het Centrum voor Levensvragen voor geestelijke verzorging bij jou in de buurt of bel het landelijk nummer: 085 00 43 063.

Locatie

Landelijk. Zoek een Centrum voor Levensvragen bij jou in de buurt via deze de kaart van Nederland op geestelijkeverzorging.nl 

Doelgroepen

Alle thuiswonende mensen die in een moeilijke of belastende situatie terecht gekomen zijn. 

Doelstelling

Geestelijke verzorging aan alle mensen die in een moeilijke of belastende situaties terecht zijn gekomen. Denk aan geboorte of dood, ziekte of beperking, relatievorming en overgangsmomenten, verlies of trauma. Een tweede doelstelling is het geven van onderwijs en training aan professionals en vrijwilligers.

Geestelijke verzorging tijdens corona

Veel mensen in Nederland maken zich grote zorgen over de risico’s en gevolgen van het coronavirus. In deze moeilijke periode bieden geestelijk verzorgers iedereen thuis of in een zorginstelling ondersteuning in de vorm van een persoonlijk gesprek. Dat kan telefonisch, maar ook via Skype of Whatsapp. Neem contact op met een Centrum voor Levensvragen in de regio of met de instelling waar de cliënt verblijft. Op geestelijke verzorging.nl/corona vind je een kaart waarop je kunt zien welk Centrum van Levensvragen bij jou in de buurt actief is en kun je doorklikken naar de contactgegevens.

Aanbod

Groepsactiviteiten

  • Onderwijs en training aan professionals en vrijwilligers

Individuele begeleiding

  • Individuele gesprekken en begeleiding aan huis door een geestelijk verzorger

Type zingeving

Zowel alledaagse zingeving als existentiële zingeving. 

Begeleiders

  • Geestelijk verzorgers
  • Samenwerking met andere professionals en organisaties uit de buurt die mensen thuis begeleiden, bijvoorbeeld via een multidisciplinair overleg. In de zorg zijn dat bijvoorbeeld huisartsen, thuis- en mantelzorg en in het sociaal domein vrijwilligers of het wijkteam.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. 

Contactgegevens

  • Geestelijke verzorging in Nederland
  • Website: geestelijkeverzorging.nl en kaart van Nederland met Centra voor Levensvragen
  • Landelijk telefoonnummer 085 - 004 3063 waarop mensen gesprekken thuis kunnen aanvragen met een geestelijk verzorger. Bedoeld voor 50-plussers, mensen met een ongeneeslijke ziekte en hun naasten en voor kinderen tot en met 18 jaar in de palliatieve fase en hun naasten
  • Vragen? Neem contact op met de VGVZ, beroepsvereniging van geestelijk verzorgers. Website: vgvz.nl, e-mail: info@vgvz.nl en telefoon: 020 - 4281555 (werkdagen 12-16 uur)

Terug naar het overzicht van regionale initiatieven

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.