Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Inspiratie voor in de les

Je vindt hier inspirerende tv-programma's en websites die verrassende beelden opleveren over ouder worden. Deze zijn naar eigen inzicht goed in de lessen te gebruiken. Studenten kunnen er ook gebruik van maken bij het maken van opdrachten

Leerlingen leggen levensverhaal van ouderen vast

Dit is een initiatief van het Rode Kruis: tijdens een maatschappelijke stage interviewen jongeren ouderen, zij schrijven het levensverhalen van deze ouderen op en leggen dit vast in een mooi boek.

https://youtu.be/QWWdr00yDhk

Oudtopia

Oudtopia is een tv-serie van de VPRO, waarin twee jonge documentairemakers een maand in een verzorgingshuis gaan wonen. Wat kunnen ze leren van de ouderen? Oudtopia op website van NPO.

Campagne Geer en Goor

Serie van Gerard Joling en Gordon: Geer en Goor bezorgen ouderen een onvergetelijke vakantie. Een initiatief van het Ouderenfonds. Lees meer over de campagne Geer en Goor

Ouderen poseren als filmsterren

Een bejaardenhuis liet ouderen fotograferen in de stijl van klassieke filmposters. Zo willen wij ook wel oud worden! Lees meer over de fotoserie op de website van HP/De Tijd.

GetOud

GetOud laat zien hoe mooi ouderen zijn door middel van creatieve en ludieke projecten. Lees meer over GetOud op getoud.nl

Wat ik eigenlijk wilde worden

Project van GetOud: 'Wat ik later wilde worden’ waarin ouderen zijn omgekleed in het beroep dat ze eigenlijk hadden willen worden. Met mooie afbeeldingen. Lees meer over Wat ik later wilde worden op website van GetOud.

Hoe is het om oud te zijn?

Aflevering van Proefkonijnen: Dennis en Valerio kruipen in de huid van een oudere: Hoe is het om oud te zijn? Bekijk de aflevering van Proefkonijnen op website van NPO.

Oma's ontmoeten hipsters 

Artikel in De Spits over Granny’s in Town, oma’s ontmoeten hipsters. Lees artikel op website Spits.

Oude en jonge ontwerpers

Haagse Grannies (ouderen) oefenen hun hobby handwerk uit, begeleid door jonge ontwerpers. Lees meer over Granny's Finest

Niet meer zo piep show

De niet-meer-zo-piep-show, een show vol spetterende bijdragen van sexy, rebelse, vrolijke, chagrijnige, ondeugende en brave ouderen. Bekijk de trailer: 

https://youtu.be/DnW0gPVf3ck

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.