Naar hoofdinhoud Naar footer

ZelfredzaamheidsRadar nu digitaal

Gepubliceerd op: 25-01-2017

Met de ZelfredzaamheidsRadar breng je de zelfredzaamheid van je cliënt in kaart en bedenk je samen hoe die je kunt verbeteren, met en zonder hulpmiddelen en technologie. Het instrument bestaat uit 15 domeinen, zoals continentie, aankleden, mobiliteit, leervermogen etc. Je loopt de domeinen met je cliënt na en laat de patiënt voor elk domein een cijfer (1 t/m 5) geven. Als de cliënt laag scoort, ga je zoeken naar verbeteringen. Voor elk van de 15 domeinen zijn namelijk hulpmiddelen, vormen van technologie of slimme handigheidjes beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een wandelstok die niet omvalt, een steunkousaantrekker of andere hulpmiddelen.

De ZelfredzaamheidsRadar staat in digitale vorm op: zelfredzaamheidsradar.nl. Je kunt de ZelfredzaamheidsRadar op je PC, tablet of telefoon invullen, opslaan, printen, versturen en invoeren in je dossier. Op deze website staan ook instructiefilmpjes, een gratis e-learning en oefenkaarten met acht casussen (pdf). De ZelfredzaamheidsRadar is ook in papiervorm beschikbaar.

Het zelfmanagement web

Een cirkeldiagram met levensdomeinen zoals mobiliteit, vrijetijdsbesteding en zingeving. Een hulpmiddel voor verpleegkundigen om een breed gesprek aan te gaan met chronische patiënten. Bekijk de video.

Ga naar

ZelfredzaamheidsRadar

zelfredzaamheidsradar.nl

Oefenkaarten met acht casussen (pdf)

Deel deze pagina via:

Organisatie / Uitgever

ZelfredzaamheidsRadar