Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Duurzame zorg

5 verpleeghuizen die met duurzaamheid bezig zijn

In dit overzicht vind je verschillende voorbeelden van hoe verpleeghuizen hun locatie een beetje duurzamer hebben gemaakt. Van duurzaam zorgvastgoed tot een groene leefomgeving voor de bewoners.

Natuur maakt gelukkig in huize Pennemes

In huize Pennemes ligt de focus hier nu op een gezonde leefomgeving die het wonen ook nog eens veel leuker heeft gemaakt. Zoals een dakterras met konijnen en kippen, wanden die met gezonde planten zijn bekleed en dagbesteding afstemmen om zoveel mogelijk zonlicht te vangen.  

Duurzaam wonen bij DrieGasthuizenGroep

Vanaf het begin was al duidelijk dat locatie Hoogstede van DrieGasthuizenGroep anders zou worden dan het gebruikelijke zorgvastgoed; het moest voorbereid zijn op de toekomst. Er werd hoog ingezet op duurzaam wonen en een aangepaste woonomgeving voor mensen met dementie, ook wel ‘healing environment’ genoemd. 

400 zonnepanelen op het dak van Reinaldahuis

Zorggroep Reinalda heeft in het kader van de ‘Green Deal Zorg 2.0’ 400 zonnepanelen op het dak van het Reinaldahuis in Haarlem in gebruik genomen. Waarmee Zorggroep Reinalda een deel van haar energie zelf kan opwekken.

WelThuis De Boomgaerd: ideale woning voor mensen met dementie

Bij de bouw van De Boomgaerd van WelThuis is ook duurzaamheid meegenomen. De bouwkundige schil voldoet ruim aan de hoogste eisen van isolatiewaarde. Dat zie je bijvoorbeeld terug in het driedubbel glas. Het dak ligt vol met zonnepanelen die elektriciteit voor de verlichting van de gangen en de buurtkamers leveren.

Duurzame locatie van de Leyhoeve in Groningen

Duurzaamheid heeft in de bouw van De Leyhoeve een duidelijke rol gespeeld. Zo is het gebouw modulair gebouwd. Als de vraag naar zorgsuites toeneemt, kunnen appartementen worden verbouwd om daarop in te spelen. Veel materialen die in de bouw zijn gebruikt zijn herbruikbaar. En het hele pand is aardbevingsbestendig.

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.zorgvoorbeter.nl]