Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Informatiebijeenkomst ‘OntregelLab’

Datum/tijd

Maandag 13 mei 2024 van 14.30 uur tot 15.30 uur

Wil je echt een einde maken aan de onnodige regels in jullie organisatie en gaan doen waar het om draait? Dan is het traject “OntregelLab” mogelijk wat voor jouw organisatie. In dit traject ga je met meerdere organisaties aan de slag om gezamenlijk ontregelvraagstukken aan te pakken. In deze informatiebijeenkomst op 13 april word je meegenomen in deze aanpak en ontdek hoe je het kunt inzetten voor jouw organisatie in de VVT of gehandicaptensector.

De aanpak van regeldruk is vaak lastig. Vaak weet men wel dát men wil ontregelen, maar is de praktijk stugger om dit ook goed voor elkaar te krijgen. En om te zorgen dat er geen nieuwe regeldruk bijkomt. Daarom is de insteek van dit traject naast het uitwisselen van inhoudelijke voorbeelden, vooral gericht op cultuurverandering, gedragsverandering en het doen en blijven doen.  

Belangrijk

Deze informatiebijeenkomst is informatief en voorbereidend op het traject ‘OntregelLab’. Deze informatiebijeenkomst is niet verplicht om deel te kunnen nemen aan het traject.

OntregelLab

De bijeenkomsten van het OntregelLab hebben het karakter van een werksessie: aan het einde van elke bijeenkomst gaan jullie naar huis met een concrete uitgewerkte volgende stap waarmee je direct in de praktijk aan de slag kan. Elke bijeenkomst heeft een thema. Hierbij vind je het overzicht van de data: 

  • 11 juni: Gedegen van start (10.00-16.00 uur op locatie) - Gedurende deze dag komen jullie tot een gedegen (of verbeterd) plan van aanpak. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen zijn probleemanalyse, kansen, valkuilen en de cirkel van invloed. 
  • 9 september: (VVT) of 12 september (GHZ) - Voorbeelden & reflectie (14.00-16.00 uur online) - Terwijl jullie bezig zijn in de praktijk komen jullie barrières tegen. In deze bijeenkomst is er ruimte om tips uit te wisselen hoe daarmee om te gaan. Daarnaast komen er inspirerende voorbeelden vanuit de praktijk aan bod.  
  • 17 oktober: Cultuur & gedrag (10.00 uur-16.00 uur op locatie) - Bij verminderen van administratieve lasten spelen cultuur en gedrag een grote rol. Hoe werkt dat en hoe kan je daarmee omgaan? Een veranderkundig expert neemt jullie hierin mee. Aan de hand van werkvormen komen jullie tot wat dat betekent voor jullie vraagstuk. 
  • 12 november (VVT) of 14 november (GHZ): Doen & blijven doen (14.00-16.00 uur online) - De eerste resultaten kunnen zichtbaar zijn, maar hoe zorg je ervoor dat verandering blijvend is? Dat het onderdeel wordt van de cultuur en dagelijkse praktijk? Een veranderkundig expert komt hierover vertellen en er is ruimte voor vragen en uitwisseling. 
  • 10 december: Opbrengsten & hoe nu verder (14.00-16.00 uur online) - Afsluitende bijeenkomst: we vieren de bereikte resultaten, kijken vooruit welke uitdagingen we nog verwachten en wisselen uit hoe daarmee om te gaan. 

Informatie in het kort

Wanneer: 13 mei 14.30 - 15.30 uur
Waar: Online
Kosten: Gratis
Aanmelden: meld je aan via deze link 
Voor wie: Iedereen in de VVT en gehandicaptensector die interesse heeft in het traject ‘OntregelLab' 

Locatie

Online