Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Zo ontregelt Atlant: ‘Helpt het niet? Dan doen we het niet!’

Gepubliceerd op: 12-03-2024

Minder administratie en regels in de zorg en zo meer tijd voor bewoners. Iedereen wil het, maar hoe doe je dat in de praktijk? Zorgorganisatie Atlant gaat bij het ontregelen uit van het motto: ‘Helpt het niet, dan doen we het niet.’ Een regel, proces of handeling is een 'Paarse Krokodil' als die niet bijdraagt aan een goed leven voor de mensen die Atlant ondersteunt of aan fijn werk voor medewerkers. Dit is te lezen op de website van het programma [Ont]Regel de Zorg (ORDZ).

Een half jaar geleden startte Atlant het project ‘Paarse Krokodil’. Met als doel het ontregelen van de zorg. Het motto? ‘Helpt het niet? Dan doen we het niet!’. De naam van het project komt van die bekende reclame van een Nederlandse verzekeraar.

Zo ontregelt Atlant

In de projectgroep zitten zorgmedewerkers, een medewerker van de ondersteunende diensten en een manager. Projectleider Miriam Schuijer vertelt: 'Het projectplan paste op één A4'tje. De projectgroep is van start gegaan met een toer langs de locaties. Om aan alle collega’s van Atlant uit te leggen wat Paarse Krokodillen zijn. En te vertellen hoe elke collega kan helpen de zorg te ontregelen. Op de locaties lieten we een paarse-krokodil-stempel achter. Zodat de collega’s alle handelingen, processen en regels die zijn overbodig vinden, kunnen stempelen. Vervolgens wordt er in de teams met de collega’s over gestemd: kunnen we hiermee stoppen? Als hulpmiddel ontwikkelden we hiervoor een stroomschema.'

Lees verder over het ontregelen door Atlant op ordz.nl

Bron

ORDZ