Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

De ontregelbeweging in gang zetten

Gepubliceerd op: 11-06-2024

Laatst bijgewerkt op: 11-06-2024

‘Samen willen we een ontregelbeweging creëren voor meer plezier en ruimte op de werkvloer door administratieve lasten te verminderen en processen te schrappen, veranderen, vereenvoudigen of te verduidelijken.’ Zo, dat is een hele mond vol! Deze zin staat samen met nog vele zinnen geschreven in ons plan van aanpak. Mooi om te zien dat we al vroeg in het proces door hadden dat we echt een beweging in gang moesten gaan zetten, een cultuurverandering binnen de organisatie.

Door Lieke van der Velden, adviseur beleid en zorg bij ZGEM

Alsof we een glazen bol hebben gehad. Want inderdaad, we moeten een beweging in gang zetten. Geen losse ontregelprojectjes. De cultuur van de organisatie moet een draai maken van ‘we doen wat wordt opgelegd’ naar ‘we doen wat we goed vinden om te doen’. We willen vertrouwen op de professionaliteit en het vakmanschap van onze collega’s. Zij weten namelijk voor hun vakgebied wat goed is om te doen. En misschien nog wel belangrijker: zij moeten dat vertrouwen ook echt voelen.

Beweging op gang brengen

Maar hoe doe je dat nu, zo’n beweging op gang brengen? We kunnen jullie vertellen dat dit met vallen, opstaan, experimenteren en leren gaat. Het is zeker geen rechte weg, de weg kent hobbels, obstakels en kruispunten. Het belangrijkste is dat er een gedragsverandering moet plaatsvinden op alle lagen van de organisatie. Van zorgmedewerkers, ondersteunende diensten tot aan de raad van bestuur.

Iedereen meekrijgen is een grote uitdaging. Wat ons helpt is dat we een groep ambassadeurs hebben vanuit alle lagen van de organisatie collega’s die samen aan tafel zitten. Met hen bespreken we de hobbels, obstakels en kruispunten die we passeren in onze weg. We vragen ze mee te denken, input te leveren en als ambassadeur voor het ontregelen op hun locaties en in hun teams op te treden.

Maar hoe zorg je er nu voor dat ontregelen een onderwerp van gesprek blijft? Dat het hoog op de agenda blijft staan? En dat we met de hele organisatie in de ontregelmodus komen en blijven? Hét antwoord op deze vraag hebben wij ook (nog) niet. We zitten namelijk zelf volop in dit proces… Het begin is in ieder geval gemaakt, onze beweging is op gang en de eerste hobbels, obstakels en kruispunten zijn al met succes gepasseerd.  

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over de ontregelreis van ZGEM? Of wil je zelf aan de slag en heb je hulp nodig? Neem dan per mail contact op met Lieke.