Naar hoofdinhoud Naar footer

De rol van verpleegkundigen zichtbaarder

Gepubliceerd op: 13-02-2023

V&VN Geriatrie & Gerontologie (G&G) start met een pilot: een leiderschapstraject waarbij de rol van verpleegkundigen zichtbaarder wordt. In dit traject leer je hoe je verpleegkundig leiderschap vormgeeft in zorgteams, in de organisatie en op landelijk niveau. Je leert ook hoe je in de praktijk noodzakelijke veranderingen bedenkt, uitprobeert en ondersteunt.

Verpleegkundigen spelen een belangrijke rol in het verpleeghuis. Ze zorgen voor kwetsbare mensen die vaak in hun laatste levensfase zitten. De verblijfsduur is veel korter geworden en de zorgvraag van bewoners wordt steeds lastiger. Met dit leiderschapstraject wil V&VN G&G de rol van verpleegkundigen meer onder de aandacht brengen van bestuurders, zorgverzekeraars, opleiders, onderzoekers en binnen de lokale en landelijke politiek. Ook willen ze dat verpleegkundigen hierdoor meer invloed krijgen in het verpleeghuis.

Over het traject

Tijdens het traject krijg je als deelnemer een coach toegewezen waarvan je leert hoe de zorg in Nederland georganiseerd en gefinancierd is. Je leert ook hoe je jezelf als ambassadeur beter kunt presenteren. Er vindt een werkbezoek plaats aan de Tweede Kamer en het ministerie van VWS. Daarnaast zullen sprekers, belangrijke professionals uit de zorg en communicatiewereld meer vertellen over het onderwerp.

Meer informatie en aanmelden

Vind jij ook dat jouw beroepsgroep beter op de kaart gezet moet worden, en ben je bereid om daar tijd en energie in te steken? Of wil je gewoon meer informatie? Stuur dan een e-mail naar cunovanmerwijk@gmail.com om je aan te melden voor de online voorlichtingsbijeenkomst op 2 maart van 19.00 tot 20.30 uur. Je kan daarvoor ook bellen naar projectleider Johan Lambregts via 06-51363970.

Deel deze pagina via: