Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Downloads

Soort

Training

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

Wet zorg en dwang (Wzd)

Downloads

Wzd-wijzer: praktijkopdrachten Wet zorg en dwang

Gepubliceerd op: 01-09-2020

Ga samen met je collega’s aan de slag met allerlei praktijkopdrachten over de Wet zorg en dwang (Wzd) in de Wzd-wijzer. Met behulp van interactieve video’s, quizzen en herkenbare praktijksituaties ga je samen met je collega’s het gesprek aan over goede kwaliteit van zorg. Zo bespreek, herken én voorkom je gezamenlijk onvrijwillige zorg!

Bekijk de video over de Wzd-wijzer

YouTube video thumbnail

Verdien accreditatiepunten

Zijn jouw teamleden lid van het kwaliteitsregister V&V van beroepsvereniging V&VN? Dan komen zij na afronding van alle opdrachten in de Wzd-wijzer in aanmerking voor 10 accreditatiepunten. Vul na het doorlopen van alle opdrachten de deelnemerslijst in die je vindt in de Wzd-wijzer en verstuur het ingevulde formulier naar info@wzdwijzer.nl. Vilans stuurt het formulier door naar de V&VN, zodat de punten bijgeschreven worden bij de betreffende collega’s. 

Hoe werkt de Wzd-wijzer?

  • Vorm met een aantal collega’s een team. 
  • Kies daarna 1 organisator die jullie aanmeldt voor de leeromgeving. 
  • Je krijgt een aantal handige tips en je wordt geholpen met de voorbereidingen. Want een goed begin is het halve werk!
  • De organisator bereidt de opdrachten voor. En plant een moment in met het team om gezamenlijk aan deze opdrachten te werken.

Misschien zijn er routines in je werk geslopen, waardoor je je niet realiseert dat het anders kan. In de teamopdrachten ontdek je wat onvrijwillige zorg is en leer je afwegingen te maken in de praktijk. Samen staan we stil bij zorg en dwang.

Wil je liever individueel aan de slag?

Wil je meer weten over de Wet zorg en dwang? Omdat je geïnteresseerd bent, of bijvoorbeeld voor bij- of nascholing? Bekijk dan de leermodule Wzd en loop hier individueel doorheen. De leermodule is ontwikkeld door het Consortium Beroepsonderwijs én Vilans en is zeer toegankelijk opgezet.  

Ga naar

Wzd-wijzer

Ga naar Wzd-wijzer.nl

Downloads