Naar hoofdinhoud Naar footer

Trainingen homoseksualiteit in de zorg

Gepubliceerd op: 01-02-2020

Een training kan helpen je in je werk meer cultuur-sensitief te maken. Het begint bijbewustwording;het vergroten van kennis, leren reflecteren over je eigen achtergrond en handelen, stilstaan bij waarden en normen en het vergroten van gespreksvaardigheden. Een eenmalige training of workshop is vaak niet voldoende om medewerkers te scholen op het gebied van diversiteit. Daarom is het belangrijk dat dit thema regelmatig terugkomt in team- en werkbesprekingen, bij intervisie- of reflectiebijeenkomsten, tijdens functioneringsgesprekken en ook in trainingen voor nieuwe medewerkers, vrijwilligers en cliëntenraden.

Homoseksualiteit

  • Training: Bekend maakt bemind. Training voor professionals en vrijwilligers over meer aandacht voor LHBT-ouderen in zorg en welzijn. Lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) ouderen zijn vaak ‘onzichtbaar’ of worden niet ‘gezien’ door professionals en vrijwilligers. Hoe komt dat? En waarom is specifieke aandacht voor LHBT-ouderen van belang? Door deze trainingen krijgt u antwoorden hierop en handvatten om op een respectvolle manier zorg en ondersteuning te bieden aan LHBT-ouderen. 
  • Op monitorlerensignaleren.nl zijn werkvormen en opdrachten te vinden voor (na- en bij)scholing over seksuele en genderdiversiteit.
  • Movisie biedt ook specifieke trainingen aan over seksuele en genderdiversiteit voor de zorg- en welzijnssector. Zie trainingen onder 'LHBT-emancipatie' op de website van Movisie.

Deel deze pagina via:

Soort

Training