Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Soort

Methode

Organisatie / Uitgever

ActiZ

Toolkit Duurzaamheid: voorbeelden en goede initiatieven

Gepubliceerd op: 03-08-2023

De zorg is op dit moment nog te vervuilend. Daarom is er meer actie nodig. In de Green Deal 3.0 hebben zorgpartijen hier nieuwe afspraken over gemaakt. Samen werkt de ouderenzorg aan een groene en gezonde toekomst. Gelukkig zijn er al veel voorbeelden en goede initiatieven. ActiZ heeft deze verzameld in de toolkit ‘Samen werken aan duurzame zorg’. In de toolkit staan verschillende voorbeelden hoe je zelf in de organisatie aan de slag kan.

Gezonde leefomgeving

Duurzaamheid gaat ook over een gezonde leef- en zorgomgeving. Een omgeving met veel groen, frisse lucht, gezond eten en aandacht voor bewegen. In de toolkit staat bijvoorbeeld hoe je kan werken aan een rookvrije omgeving voor iedereen, voorbeelden van natuurprojecten voor ouderen en het inrichten van een gezonde en duurzame eetomgeving.

Samen in actie!

Ook vind je informatie over hoe je samen met collega’s aan de slag om jouw organisatie groener te maken. Bijvoorbeeld door slim en goed passend incontinentiemateriaal te gebruiken, op een leuke manier te werken aan minder energieverspilling. Of samen ideeën verzamelen over hoe je zo min mogelijk wegwerpartikelen gebruikt. 

Meer inspiratie en informatie

Ga naar

ActiZ

Bekijk de toolkit