Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Downloads

Soort

Methode

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

[Ont]Regel de Langdurige Zorg (ORLDZ)

Downloads

Reflecteren met de hand

Gepubliceerd op: 22-03-2022

Heb je met je team ontregeld? Met als resultaat meer persoonsgerichte zorg, minder werkdruk of meer werkplezier? Of alle drie? Tijd om samen terug te blikken en te reflecteren op het proces. Ontdek met deze hand(ige) werkvorm de leerpunten voor een volgende keer!

Ontregelen is een interessant proces waar je met elkaar van kunt leren. Wellicht heeft je team een lijstje in de prullenbak gegooid. Of een proces verbeterd, of een heel ontregeltraject gedaan waar je allerlei punten hebt aangepakt. Kijk terug en neem de lessen mee!

Reflecteren met de hand

Doel

Leerpunten ontdekken over het ontregelproces door samen te reflecteren. Dit kan een lijstje, een proces of een compleet traject zijn geweest. 

Hoeveel tijd kost het?

30 minuten

Voor wie?

Medewerkers die betrokken zijn geweest bij het ontregelvraagstuk.

Aan de slag met reflecteren

  • Instructie Reflecteren met de hand (zie Downloads)
  • Tool Reflecteren met de hand (zie Downloads)

Kijk hier ook eens naar

  • Eerst weten bij welke registraties of processen jullie regeldruk ervaren? Start dan met de toolkit Minder papier, meer tijd voor zorg.
  • Weet je al welk vraagstuk je op gaat pakken? Zoek je alleen nog naar een manier om de achterliggende oorzaken te ontdekken? Gebruik dan de Visgraatmethode.
  • Wil je een concreet klein punt oppakken met je team? Ga dan aan de slag met de werkvorm Ontregelen in een uurtje. Zo zorg je dat de energie op het ontregelen goed blijft.

Downloads