Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Soort

Website

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Kenniswerkplaats Zingeving

Kenniswerkplaats Zingeving

Gepubliceerd op: 01-10-2021

Geestelijke verzorging en zorg voor zingeving in de thuissituatie wordt steeds meer onderzocht. De Kenniswerkplaats Zingeving is sinds oktober 2021 de plek waar je de ontwikkelingen kunt volgen. Met een kennisbank vol informatie, tools en trainingsmateriaal.

De ontwikkelingen rondom zingeving en geestelijke verzorging in de thuissituatie gaan snel. Het doel van de Kenniswerkplaats is het ontwikkelen en samenbrengen van kennis over praktijken van Geestelijke Verzorging Thuis en Zorg voor Zingeving Thuis. 22 organisaties werken samen om dit te bereiken. In de kennisbank op de website Kenniswerkplaats Zingeving vind je toegankelijke kennis over Geestelijke Verzorging Thuis (GV Thuis).

Wat doet de Kenniswerkplaats Zingeving?

  • Opbouwen van een kennisinfrastructuur, om samenwerking, kennisontwikkeling en kennisuitwisseling te bevorderen. Met input van onderwijs, onderzoek en praktijken van GV Thuis, en in samenwerking met andere beroepsgroepen.
  • Kennisontwikkeling over bepaalde onderwerpen en voor specifieke doelgroepen via leernetwerken.
  • Onderzoek naar de behoeften, doelen, werkwijzen en uitkomsten van GV Thuis. Daarnaast onderzoek naar Zorg voor Zingeving langs drie onderzoekslijnen.
  • Brancheprojecten gericht op (door-)ontwikkeling van expertise over zingeving in eerstelijns zorg en welzijn.

Over de Kenniswerkplaats Zingeving

De Kenniswerkplaats Zingeving is een project gefinancierd door ZonMw vanuit het programma Zingeving en Geestelijke Verzorging. Het project is gestart op 1 oktober 2021.

Ga naar

Kenniswerkplaats Zingeving

Lees meer over de Kenniswerkplaats Zingeving